Бути з Профспілкою – бути захищеним

Бути з Профспілкою – бути захищеним Естафета профспілкових уроків «В єдності наша сила» продовжується. 12 квітня для учнів 11 класу СШ №44 Голосіївського району  навчальне заняття з профспілкової тематики провели вчитель історії та правознавства Сергій Зелінський і вчитель математики та інформатики, голова первинки Тетяна Козаченко. На уроці була присутня голова Голосіївської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Олена Гейчик.

Два вчителі впродовж уроку ознайомили учнів із поняттям «Профспілка», розповіли про функції цієї організації та пояснили новий матеріал наочно за допомогою інтерактивної презентації. Школярі змогли провести паралелі розвитку профспілкового руху в різні історичні епохи: починаючи від первісно-общинного ладу через середньовічні гільдії і цехи до затвердження Профспілки у ХХ столітті. Сергій Зелінський не лише розповідав учням про теоретичні засади діяльності та законодавче підґрунтя Профспілки, але й наводив приклади з особистого досвіду. Саме цей аспект став найціннішим для учнів.

Школярі із захопленням слухали історію відстоювання прав освітян у незалежній Україні, переглядали фотографії зі страйків та мітингів. Допитливо учні поставилися до нових форм співпраці з владою, тому їх неабияк зацікавив досвід КМОППОіНУ у соціальному партнерстві. Педагоги звернули увагу на майбутнє школярів, студентське життя та роль профспілкової організації у захисті прав. Учні активно дискутували щодо місця Профспілки у житті суспільства, ставили питання та спільно з педагогами шукали відповіді на них.

Під кінець уроку кожен учень зрозумів, що профспілка – це надійна опора та реальна сила, яка здатна захистити людину праці.

Прес-служба КМОППОіНУ