Знайомство учнів з профспілкою

Знайомство учнів з профспілкою11 квітня 2013 року у 10-В класі гімназії №315 Дарницького району міста Києва вібувся профспілковий урок, на якому були присутні голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, директор навчального закладу О. Бірюк, завуч О. Бондарчук та спеціаліст Дарницької у м. Києві організації профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Власенко.

Про місце і роль профспілок у сучасному суспільстві, про діяльність КМОППОіНУ та трудові права громадян розповіла учням вчитель історії Нонна Бесараб.

Вона акцентувала увагу на тому, що профспілка виступає посередницькою організацією між людьми праці, роботодавцями та державними органами. Також Нонна Бесараб розповіла про важливий елемент соціального партнерства – колективний договір між адміністрацією освітянського закладу та трудовим колективом, що укладається за його дорученням профспілковою організацією.

Вчитель ознайомила школярів зі складом первинних профспілкових організацій, до яких входять профспілкові організації загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних начальних закладів; профспілкові організації вищих навчальних закладів, профспілкові організації студентів, а також профспілкові організації прямого профспілкового обслуговування.

Наприкінці уроку Нонна Бесараб зазначила, що у майбутньому профспілкова організація допоможе учням відстояти та захистити їхні права.

Прес-служба КМОППОіНУ

17.листопада