Профспілка – це правильний вибір

Профспілка – це правильний вибір «Вчитися, щоб знати. Знати, щоб вміти» - такий девіз для профспілкового уроку обрала вчитель-методист, заступник директора з начально-виховної роботи школи №2 Подільського району Зінаїда Діденко. На уроці були присутні голова Подільської  районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Галина Ткач та директор школи Галина Нікуліна.

Цей урок проводився для учнів 9 та 11 класів, що сприяло ширшому розумінню та обговоренню поняття «профспілка», її функцій, завдань та ролі у сучасному світі. Через систему простих запитань педагог вміло підвела учнів до теми уроку «В єдності наша сила».

Окрім історичного розвитку професійних об’єднань, школярі з цікавістю слухали про методи роботи профспілки, переваги вступу до цієї організації та можливості, які постають перед її членами. Одним із акцентів уроку стало соціальне партнерство як нова форма роботи профспілки з керівними органами. Учні обговорювали найважливішу функцію профспілки – захищати, висловлювали свою точку зору з цього приводу, використовуючи матеріали мультимедійної презентації, яку підготувала Зінаїда Діденко. З допомогою вчителя, учні проектували ці знання на власний трудовий досвід.

Перед старшокласниками також виступила Галина Ткач, яка закцентувала увагу на тому, що освітянська профспілка – найпрогресивніша. Голова районної профспілкової організації розповіла про структуру профспілки, про можливість відстоювати власні права, впливати активними діями та важливе вміння домовлятися, яке зараз застосовує керівництво КМОППОіНУ. Вона на життєвих прикладах пояснила учням важливість профспілки у захисті прав кожного працівника.

Наприкінці уроку Зінаїда Діденко обговорила з учнями питання майбутнього розвитку профспілок та наголосила на тому, що «В єдності наша сила», а вступ до профспілки - це правильний вибір.

Прес-служба КМОППОіНУ