У центрі Профспілки – людина

У центрі Профспілки – людина16 квітня поточного року у вечірній (змінній) середній загальноосвітній школі №20 Солом’янського району Ніна Паламарчук провела профспілковий урок «В єдності наша сила» для учнів 12 класу.

На уроці були присутні заступник голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки Олена Геведзе, голова Солом’янської районної у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Василь Марочко, директор школи Олександр Гонтар.

Одним із визначальних факторів специфіки вечірньої школи є контингент учнів. Це люди з різним віковим і соціальним досвідом, розвитком пізнавальних здібностей та мотивацією навчальної діяльності. Учитель провела урок у вигляді бесіди, під час якої учні ставили запитання вчителю і висловлювали своє бачення діяльності профспілки.

Ніна Паламарчук розповіла учням про розвиток профспілкової організації освітян і науковців столиці, яка веде свій початок з 1970 року, коли було створено міський комітет профспілки працівників освіти, вищої школи та наукових установ м. Києва. Вчителька акцентувала увагу на трудових правах громадян: право на освіту, працевлаштування за своїм фахом, зарплатню, відпочинок та оздоровлення.

Наприкінці уроку Ніна Паламарчук зазначила: «Профспілка є великою рушійною силою та надійною опорою, багатофункціональною суспільною організацією, яка виражає загальногромадянські інтереси, надаючи підтримку, допомогу, як членам профспілок, так і іншим соціальним категоріям громадян».

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада