Всесвітній день Землі

22 квітня 2013,Публікації » Новини

Всесвітній день Землі22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Всесвітні свята, безперечно, мають глобальне  значення, оскільки їх відзначають у всьому світі незалежно від громадянства, національності і релігійних уподобань. Унікальність цих подій полягає у тому, що кожна людина може стати учасником міжнародного святкування, зробити свій внесок у розвиток світової цивілізації.

День  Землі спочатку відзначався у  березні у день рівнодення, коли природа прокидається і все навколо наповнюється життям.

Вперше  День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі  і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

У 1970 році до свята приєдналися понад 20 млн. людей у різних країнах  світу. Понад 200 млн. людей зі 141 країни взяли участь в заходах у 1990 році. На початку 90-х років свято отримує нове значення і з ним нову назву – Марш Парків, оскільки крім природоохоронних заходів здійснювався збір коштів на підтримку заповідних природних територій і основна увага приділялася національним паркам. У 1997 році Марш парків охоплює майже всю територію колишнього СРСР. Заходи здійснюються з метою залучення громадян до участі у природоохоронній діяльності. Не залишилась осторонь й Україна.

З метою забезпечення суттєвого поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища в країні щорічно у квітні - травні впродовж місяця поводяться заходи з озеленення та благоустрою територій. У ці дні Україна відзначає День довкілля і День Землі.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН