Всесвітній день книг та авторського права

23 квітня 2013,Публікації » Новини

Всесвітній день книг та авторського права Книга – це не тільки джерело знань. Це простий доступ до головних людських цінностей, духовних принципів та творчих досягнень всього людства. 23 квітня відзначається Всесвітній день книг і авторського права. Цей день вибрали для свята не випадково. Саме 23 квітня 1616 року померли три генії світової літератури:Вільям Шекспір, Мігель де Сервантес Сааведра, а також Інка Гарсіласо де ла Вега.

У 1995 році на паризькій конференції ЮНЕСКО було прийнято рішення про встановлення Всесвітнього дня книг і авторського права. Його головна мета – викликати у молодого покоління повагу до літератури, закликати людей до читання книг, що є невід'ємною частиною духовної спадщини кожної епохи.

Книга є носієм найрізноманітнішої інформації. Без книги неможливо організувати освітній процес у цивілізованому світі. Книга – це фундамент самоосвіти та пошуку внутрішньої гармонії. Любов до книги допомагає людям передати свій життєвий та історичний досвід наступним поколінням. Всесвітній день книг і авторського права можна назвати одним з інструментів культурного збагачення людства.

Бережіть книги!

Прес-служба КМОППОіНУ