23 квітня 2013,Публікації » Новини

Соціальні послуги, що здійснюються Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2013 р. № 2240, для забезпечення відновлення здоров'я застрахована особа та члени її сім'ї мають право на отримання санаторно-курортного лікування, оздоровлення в спеціалізованих оздоровчих закладах (у тому числі дитячих) у межах асигнувань, установлених бюджетом Фонду на зазначені цілі, та в порядку і на умовах, визначених правлінням Фонду.

Санаторно-курортне лікування являється одним із видів лікувально-профілактичної допомоги, особливість якої полягає в тому, що завдяки  комплексу лікувальних заходів вдається попередити поширення безлічі хвороб і навіть вилікувати певні захворювання.

Здійснення санаторно-курортного лікування є особливим завданням, оскільки від стану здоров’я людини залежить і рівень її повсякденного життя і продуктивність праці.

Голосіївська міжрайонна виконавча дирекція Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності інформує страхувальників та застрахованих осіб про можливість в 2013 році отримати профілактичне лікування органів травлення, органів опору та руху, нервової системи та хребта, органів кровообігу, органів дихання на базі санаторно-курортних закладів України, розташованих в Євпаторії, Закарпатті, Південному берегу Крима, Львівській, Хмельницькій, Харківській, Вінницькій, Одеській, Київській областях.

Рішення про надання соціальних послуг приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації, до складу якої входять представники адміністрації підприємства, установи, організації та застрахованих осіб (виборних органів первинної профспілкової організації (профспілкового представника) або інших органів, які представляють інтереси застрахованих осіб).

Для отримання санаторно-курортної путівки  застрахованій особі слід звернутися до комісії ( уповноваженого) із  соціального страхування за основним місцем роботи із особистою заявою та медичною довідкою для одержання путівки (форма № 070/о).

Фізичним особам – суб’єктам підприємницької діяльності, які приймають добровільну участь в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасової втрати працездатності, путівки видаються за місцем їх обліку в робочому органі Фонду з тимчасової втрати працездатності.

Оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду може здійснюватись у санаторно-курортних закладах, пансіонатах, базах відпочинку, санаторіях-профілакторіях, оздоровчих комплексах підприємств, установ та організацій, професійних спілок за умови надання зазначеними закладами послуг з оздоровлення відповідно до законодавства.

Організованими формами оздоровлення за рахунок коштів Фонду охоплюються діти віком від 6 до 18 років.

Для цього застрахованій особі (батьку, матері, усиновлювачу, опікуну або піклувальнику) необхідно подати до комісії (уповноваженого) із соціального страхування заяву щодо оздоровлення дитини за рахунок коштів Фонду та копію свідоцтва про народження дитини, а також копії документів про усиновлення, встановлення опіки та піклування.

Шановні страхувальники, Голосіївської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, детальну інформацію щодо порядку отримання та використання санаторно-курортних путівок для лікування та з питань дитячого оздоровлення можна отримати зателефонувавши за номерами телефонів: 456-98-39, 456-09-52, 455-69-60.

ЗАКОНОПРОЕКТ №2681 ДОЦІЛЬНО ПОВЕРНУТИ НА ДООПРАЦЮВАННЯ - ВИСНОВОК ГНЕУ ВРУ Відповідь Мінсоцполітики щодо оздоровлення дітей під час пандемії COVID-19 ШАНОВНІ СПІЛЧАНИ! ТРИВАЄ ЗБІР ПІДПИСІВ ПРОТИ ЗАКОНОПРОЕКТУ №2681! Щодо організації роботи закладів дошкільної освіти під час карантину ПЕРЕВЕДЕННЯ ПЕДАГОГІВ НА СТРОКОВІ ТРУДОВІ ДОГОВОРИ - РОЗ'ЯСНЮЄ МОНУ ДО КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ПОДАНО ПОЗОВ ЩОДО ДИСКРИМІНАЦІЇ ПЕДАГОГІВ ЗА ВІКОВОЮ ОЗНАКОЮ КМУ РЕКОМЕНДУЄ НЕ ЗВІЛЬНЯТИ ПРАЦІВНИКІВ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ ЗАКОН ПРО ЗАПОБІГАННЯ COVID-19: ВІДПУСТКА ПРАЦІВНИКАМ МОЖЕ НАДАВАТИСЯ ЗА ЇХ ЗГОДОЮ