Профспілковий урок: єдність, згуртованість, солідарність

Профспілковий урок: єдність, згуртованість, солідарність23 квітня у спеціалізованій школі №71 Солом’янського району вчитель історії та правознавства Тамара Козятник провела профспілковий урок на тему «Профспілковий рух: історія та сучасність – в єдності наша сила».

Профспілкові уроки для Тамари Гнатівни стали традиційними, проте кожен з них є неповторним і цікавим. Цього разу він теж був особливим, адже до школи завітав надзвичайно поважний гість –  Леонід Сачков, професор, заслужений працівник освіти України, нагороджений знаком ФПУ «Заслужений працівник профспілок України», який десятки років своєї діяльності присвятив розвитку профспілкового руху в Україні. Він майже 25 років очолював одну з найбільших та найактивніших профспілок – Профспілку працівників освіти і науки України. На сьогодні він є Почесним головою Профспілки, веде активну громадську діяльність, передаючи свій величезний досвід молодшим колегам.

Не став винятком і профспілковий урок, на якому Леонід Семенович став не просто почесним гостем, а активним його учасником. На конкретних прикладах діяльності Профспілки він зумів показати дітям, що таке єдність, згуртованість, солідарність і яка їх надзвичайна роль у досягненні конкретних результатів. Без спільних зусиль, без колективних дій захист свої прав неможливий. На завершення своєї цікавої розповіді Леонід Сачков побажав учням успішного завершення навчання в школі, продовження навчання у вищих навчальних закладах та соціальної захищеності на всіх етапах життєвої діяльності.

На уроці також були присутні голова Солом’янської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Василь Марочко, директор школи Галина Дмитрієва, голова профспілкового комітету школи Ірина Карбовська, вчителі-колеги, які також долучилися до обговорення та до спілкування з учнями.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку