Профспілка – найкращий друг студента

29 квітня 2013,Новини, Вища освіта

Профспілка – найкращий друг студента18 квітня відлунав гала-концерт Міжуніверситетського фестивалю-конкурсу аматорського мистецтва «Фart-2013», який зібрав талановитих студентів у стінах Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

Ініціатором проведення свята мистецтва став Центр культури та мистецтв НПУ імені М.П. Драгоманова (директор Ірина Віталіївна Савченко). Натхненником та автором ідеї фестивалю «Фart» є старший викладач Інституту педагогіки та психології Оксана Миколаївна Затворнюк, яка вже три роки допомагає молодим талановитим студентам реалізувати себе у стінах університету. Основним меценатом фестивалю-конкурсу виступила первинна профспілкова організація студентів НПУ імені М.П. Драгоманова на чолі з її головою Станіславом Григоровичем Цибіним, яка надала грошові призи для нагородження лауреатів фестивалю-конкурсу.

Конкурсанти мали гідну конкуренцію, адже сцена об’єднала студентів з різних університетів та  багатьох інститутів Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова. На фестивалі були гості-конкурсанти з Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» та Київського національного університету культури та мистецтв. Фестиваль об’єднав  понад 70 учасників, які проходили відбіркові тури у трьох номінаціях: вокал, хореографія та художнє слово.

Протягом тижня, доки тривав фестиваль, окремі  конкурсанти стали учасниками художніх колективів, які діють при Центрі культури та мистецтв. Зокрема, Народний вокальний ансамбль «Купава» (художній керівник – Євгенія Чугунова), поповнився аж чотирма прекрасними вокалістами.

На гала-концерті дипломанти фестивалю змушували глядацький зал завмирати від щирості своїх виступів, радіти, сміятися та переживати разом з ними.  Студент Інституту політології та права Богдан Кучер та студент Інституту філософської освіти та науки Олексій Бордунов читали твір Андрія Любки «Ти проснешся і скажеш…». Дар’я Кісєль – студентка Інституту мистецтв та Сергій Міщенко – студент Інституту української філології та літературної творчості імені А.Малишка у  хореографічній композиції «Моряк» виявили не тільки прекрасну техніку модерного танцю, а й акторські здібності. У гала-концерті брав участь і викладач кафедри логопедії Інституту корекційної педагогіки та психології Олександр Козинець.

Пісня – це справжня енциклопедія народного життя, коріння, яке живить пам'ять роду. Підтвердили це  учасники ансамблю української пісні Інституту історичної освіти «Золоте перевесло» (художній керівник і диригент – Микола Яретик та художній керівник інструментальної групи – Юрій Дутка).

Кожен учасник отримав свою особисту перемогу, але найвищу нагороду Гран-прі фестивалю-конкурсу «Фart-2013» було вручено студентці Інституту української філології та літературної творчості імені А.Малишка Тетяні Хомич, а також вона отримала сертифікат  на літній відпочинок та грошовий подарунок, які надала первинна профспілкова організація студентів НПУ імені М.П. Драгоманова.

Ольга Миненко