Рік діяльності Омбудсмена

29 квітня 2013,Публікації » Новини

Рік діяльності Омбудсмена29 квітня 2013 року відбулася прес-конференція в офісі Омбудсмена України, на якій був присутній голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

За моніторингом Центру Громадянських Свобод було опрацьовано результати відповідей 48 правозахисних громадських організацій та профспілок. 43 оцінили роботу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини позитивно, 2 – негативно, 3 – не визначилися.

Олександр Яцунь як член робочої групи з формування Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини у своєму виступі зосередив увагу на ефективності співпраці з Омбудсменом України щодо посилення соціально-економічного та трудового захисту як членів освітянської профспілки, так і членів Федерації Профспілок України, зокрема.

Одним із нагальних питань, що хвилює освітянську спільноту та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, стало збільшення показника кількості студентів на одного викладача до 18. Наразі готується звернення від Омбудсмена України до Президента України щодо вилучення цієї норми з Національного плану дій на 2013 рік.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018