Як відзначатимуть День Перемоги у столиці

8 травня 2013,Публікації » Новини

Як відзначатимуть День Перемоги у столиці Сьогодні у Києві завершуються останні приготування до відзначення Дня Перемоги. Масштабне святкування розпочнеться 9 травня о 9:00 з церемонії підняття Державного прапора України за участю Міністра оборони України Павла Лебедєва. Після чого Хрещатиком пройдуть військові оркестри, а також відбудеться військово-історична хода МГО «Червона зірка».

О 10:00 відбудеться Ритуал Пам’яті – покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави, а також до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії Миколи Ватутіна.

Об 11:00 на головній площі країни розпочнеться творчий марафон – виступи колективів з усіх областей України, які триватимуть протягом усього дня.

О 19:15 відбудеться виступ ансамблю Пісні й танцю Збройних Сил України, продовжать святкову програму танцювальні композиції Національного ансамблю танцю України ім. П.Вірського, а також концерт народної артистки України Ірини Білик.

Завершиться святкування Дня Перемоги феєрверком о 21:45.

Крім того, у Національному Палаці мистецтв «Україна» для ветеранів війни та праці, представників громадськості з регіонів України відбудеться урочистий концерт зірок української сцени.

Епіцентром тематичних подій у столиці цьогоріч стане територія Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни». Саме там відбудеться церемонія запалення Вогню Слави та покладання гірлянди Військової слави «Вклонімося великим тим рокам!», а також концертна програма «Пісні Перемоги». Після урочистостей за частуванням «солдатською кашею» ветерани матимуть можливість поспілкуватися з фронтовими товаришами.

Крім того, у кожному районі столиці відбудуться святкові заходи.