Всесвітній день книги та авторського права

17 травня 2013,Публікації » Новини

Всесвітній день книги та авторського права23 квітня у світі відзначають Всесвітній день книжки та авторського права.

ЮНЕСКО обрала дату святкування Дня книги з огляду на її символічність для світової літератури в пам'ять померлих в цей день в 1661 році письменників світового масштабу Мігеля Сервантеса, Уільяма Шекспіра і Лопе де ла Вега.

Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Сьогодні Всесвітній день книжки святкують у 190 країнах світу. До речі, саме в цей день у Києві відкрився музей книжки.

Своїм святом День книги по праву вважають автори, видавці, вчителі, бібліотекарі та всі, хто причетний до книжкової справи. Традиційно в цей день у багатьох країнах світу організовуються книжкові ярмарки і виставки.

Одним з найважливіших досягнень стало впровадження всесвітнього символу авторського права - © - під час організованої ЮНЕСКО в 1952 році конференції, було прийнято Всесвітню конвенцію про авторське право.

Мета святкування Всесвітнього дня книги та авторського права полягає у приверненні уваги урядових органів та широкого кола громадськості до джерел отримання знань, які не втратили свого освітнього, пізнавального та наукового значення.

Прес-служба КМОППОіНУ