День науки в Україні

18 травня 2013,Публікації » Новини

День науки в УкраїніУ третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки — День науки, який встановлено Указом Президента України від 14.02.1997 №145/97 «…на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України…».

День науки — порівняно молоде свято для українських учених, хоча Національна академія наук України (НАНУ) була створена ще 27 листопада 1918.

Основна мета свята полягає у тому, щоб вшанувати наукові традиції, досягнення учених, якими ми пишаємося, і на яких покладаємо великі сподівання.

День науки — професійне свято для всіх громадян України, чия робота так чи інакше пов`язана з науковими дослідженнями, це свято людей творчої праці, діяльність яких є символом духовної свободи та розвитку особистості.

Прес-служба КМОППОіНУ