155 тисяч київських дітей зможуть оздоровитися цього літа

155 тисяч київських дітей зможуть оздоровитися цього літа20 травня під час засідання розширеної апаратної наради КМДА керівники відповідальних структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації доповіли про стан підготовки до літнього оздоровлення та відпочинку дітей і студентів столиці у 2013 році.

Таким чином, за інформацією Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, цього літа за рахунок коштів міського бюджету матимуть змогу оздоровитися та відпочити понад 20 тисяч юних киян пільгових категорій.

З метою залучити якомога більше дітей до цього процесу запроваджуються різноманітні форми і види відпочинку та оздоровлення, зокрема: виїзні табори для дітей пільгових категорій, оздоровчі табори відпочинку з денним перебуванням на базі навчальних закладів міста, профільні табори, де діти відпочивають за інтересами, наметові та туристичні табори, спортивно-оздоровчі бази, де активно відпочивають юні спортсмени.

Наразі визначаються санаторії, у яких діти, які перебувають на диспансерному обліку та діти-інваліди отримуватимуть санаторно-курортне лікування. Їхній відпочинок буде організовано у Київській, Львівській, Одеській, Запорізькій, Закарпатській, Полтавській, Черкаській областях, а також у південно-західний частині Криму та на узбережжі Азовського моря.

Роботу, спрямовану на оздоровлення дітей міста проводить і Об’єднання профспілок, організації профспілок, зокрема, Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України.. Планується здійснювати оздоровлення дітей у 16 дитячих закладах на Київщині та 25 оздоровницях в інших регіонах України.

Загалом у 2013 році з бюджету Києва на оздоровлення та відпочинок виділено 26 млн. 620,6 тис. грн. Також планується залучити 120 млн. грн. за рахунок коштів господарників, підприємств та організацій, профспілкового бюджету, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, батьківських коштів та інших джерел фінансування.

Всього буде охоплено оздоровленням та відпочинком близько 155 тисяч дітей столиці, що становить 72,92% від загальної кількості дітей шкільного віку.

Наразі відповідні служби розпочали перевірку стану підготовки та функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у Києві.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...