Програма святкування Дня Києва

22 травня 2013,Публікації » Новини

Програма святкування Дня КиєваНа засіданні розширеної апаратної наради в КМДА про подробиці святкування Дня Києва розповіла директор Департаменту культури Світлана Зоріна, повідомляє прес-служба КМДА.

Однією із локацій святкування Дня Києва визначено територію Історико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця», за адресою: вул. Госпітальна, 24-А, де відбудеться концертна програма за участю духових оркестрів. Крім того, на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться фольк-опера «Коли цвіте папороть»видатного українського композитора Євгена Станковича за участю Національного заслуженого академічного українськогонародного хору України імені Г. Верьовки. У постановці задіяні оркестрова та балетні групи колективу.

Також в рамках святкування Дня Києва відбудеться мистецький проект "Андріївський узвіз і Монмартр - культурні побратими". Автори проекту планують відтворити атмосферу творчого вуличного свята на французький класичний манер. Протягом двох днів усі охочі зможуть зануритися в художню атмосферу театру, музики та образотворчого мистецтва.

Юні кияни відзначатимуть свято в парку імені Тараса Шевченка. Близько 300 осіб - учні Дитячої академії мистецтв, Державній художній середній школи ім. Т.Г.Шевченка, шкіл мистецтв, будинків, палаців і центрів дитячої та юнацької творчості проведуть мистецьку акцію - арт-пленер "Тарас Шевченко. Молодий погляд". Деякі з творів юних художників у березні 2014 будуть представлені в "Українському домі" на виставці творчих робіт, присвяченої 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря.

Також в рамках мистецького проекту "Великий, славний, вічний Київ!" На Софійській площі відбудеться концертна програма класичної музики "До України повернусь". Кияни та гості міста зможуть безкоштовно послухати концерт класичної музики за участю провідних зірок класичної сцени. Після завершення концерту відбудеться проекційне 3D-Шоуз неймовірними віртуальними перетвореннями, що присвячене знаменній даті - 1025-річчю Хрещення Київської Русі.

У музеях міста на честь Дня Києва пройдуть "Дні відкритих дверей" і всі бажаючі зможуть безкоштовно відвідати міські музеї. Для туристів 25 і 26 травня проводитимуть безкоштовні пішохідні екскурсії по Києву за маршрутами: "Секретний Київ", "Михайлівська Гірка", "Дворики Києва".

Важливе місце у програмі святкування Дня Києва займає і святкування Олімпійського 100-річчя. У музеї історії Києва відбудеться відкриття тематичної виставки.

Крім того, на Майдані Незалежності відбудеться традиційний святковий концерт за участю зірок української сцени: Катерини Бужинської, Наталії Могилевської, Ірини Білик, співачки Альоші, молодіжних гуртів «Время и Стекло» та «Антитіла».

Загалом у святкові дні у комунальних закладах культури відбудеться понад 80 культурно-мистецьких заходів.