Законопроект 1187-2 схвалено профільним комітетом: тепер слово за Парламентом

23 травня 2013,Публікації » Новини

Законопроект 1187-2 схвалено профільним комітетом: тепер слово за Парламентом22 травня 2013 року відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Темою зібрання став остаточний і ретельний розгляд трьох законопроектів про вищу освіту: №1187 (С. Ківалов, М. Сорока, Г. Калетник); №1187-1 (А.Яценюк, В. Кличко, О. Тягнибок Л. Гриневич, Л. Оробець, Р.Павленко, П. Розенко, O. Cич, I. Фарион); №1187-2, (розроблений робочою групою фахівців на чолі з М. Згуровським, внесений В. Балогою).

Комітет освіти і науки рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект закону про вищу освіту №1187-2, який був підготовлений робочою групою.

За рішення на користь інноваційного розвитку, якості вищої освіти, автономії, соціальних гарантій співробітників і студентів та європейської мобільності проголосували більшість членів комітету: за – 7, проти – 1,утримались –1.

«За сухим кодом 1187-2 стоїть напружена діяльність робочої групи під керівництвом академіка, ректора НТУУ «КПІ» Михайла Згуровського», – наголосив голова Київської міської організації Профспілки, який був безпосереднім учасником розробки законопроекту, – «Представники Національної академії наук України, Уряду, ради ректорів, народні депутати, профспілкові, громадські та студентські організації – всі були об'єднані спільною метою – справедливість, якість, євроінтеграція. Відтепер – слово за Верховною Радою України».

«Ми обираємо модель, за якою буде розвиватися вища освіта і країна наступне десятиріччя. Тому нам треба прийняти за основу законопроект, який пропонує прогресивну модель розвитку вищої освіти і має шанс бути проголосований в цьому парламенті. Він розроблявся у співпраці з керівниками вишів, викладацьким складом, роботодавцями. У цьому його надзвичайна цінність, бо він вже отримав певне суспільне узгодження».

Голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич

Рішення Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти:

1) Проект 1187-2 пропонується Парламенту прийняти за основу в першому читанні, створити робочу групу з метою доопрацювання на друге читання.

2) Рекомендувати Верховній Раді України проект 1187-1 та проект 1187 – відхилити.

Більше фото на Facebook/osvityany

Прес-служба КМОППОіНУ