24 травня 2013,Публікації » Новини

Кращі з кращих: нагороджено переможців всеукраїнських конкурсів педагогічної майстерностіЖиття кожного з нас важко уявити без «майстра життя» - учителя, який навчає, допомагає, скеровує, підказує. Усі ми були учнями: нас вчили каліграфічно виводити перші літери, читати, розв’язувати задачі. Проте проходить час, і незважаючи на те, хто і яку посаду займає, нас об’єднує одне – теплі спогади про шкільні роки і свого вчителя.

23 травня 2013 року у залі Київського Палацу дітей та юнацтва відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів ІІ (міського) туру всеукраїнських конкурсів педагогічної майстерності «Учитель року», «Класний керівник», «Вихователь року», «Джерело творчості» (в номінації «Керівник гуртка»). Основною метою проведення конкурсу стали підтримка творчих освітян столиці, підвищення їхньої професійної майстерності та популяризація здобутків педагогічних працівників.

Понад 70 кращих педагогів столиці взяли участь у міських етапах всеукраїнських конкурсів педагогічної майстерності, організованих та проведених Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Кожен конкурсант – це розумна та цілеспрямована людина, з креативним мисленням та оригінальними поглядами на сучасну освіту, власним баченням місця свого предмету серед інших, а також новітніми ідеями в методиці та технологіях навчання.

На святі були присутні голова постійної комісії Київської міської ради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак, директор Департаменту освіти науки молоді та спорту Оксана Добровольська, Перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Вікторія Челомбітько, начальник управління дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної освіти Департаменту освіти Ірина Пархоменко, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, перший секретар Посольства Російської Федерації в Україні Ірина Царьова, а також провідні наукові співробітники вищих навчальних закладів столиці.

Освітянську спільноту привітала Алла Шлапак, яка зазначила, що столичні педагоги є найкращими та наймайстернішими. «Вчителем треба народитися. І всі, хто тут присутній, ви народилися педагогами, кожен у своїй сфері – у школі, дошкільному навчальному закладі, вищому навчальному закладі», - сказала Алла Шлапак.

Оксана Добровольська, виступаючи перед вчителями зауважила: «Найкращий конкурс, який є у моєму житті та місті Києві, – це вчитель року. Тож нехай цей конкурс несе добро і злагоду. Адже єдина професія, яка є від Бога, – учитель».

Зі словами привітання виступив також Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. «Дорогі київські берегині, мужні чоловіки-освітяни, сьогодні треба поіменно назвати кожного з вас, хто присутній у цій залі, і кожного, хто щодня виховує малечу у школах, дошкільних та позашкільних навчальних закладах. Ви навчаєте дітей патріотизму, гідності, допомагаєте учням знайти свою стежину у житті. А ми як профспілка і надалі будемо дбати, щоб і влада, і профспілка у соціальному партнерстві домагалися пріоритету вчителя-вихователя у Києві, достойної уваги з боку держави до освітян», - сказав Олександр Яцунь.

Шестеро призерів, які посіли І місце, нагороджено пам’ятною медаллю Київської міської державної адміністрації, присвяченою 1530 річниці заснування міста Києва.

Переможці отримали нагороди від Київської міської державної адміністрації, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та грошові премії від Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. Також було відзначено лауреатів конкурсних змагань.

-         На міському конкурсі я познайомився з новими колегами, з якими я підтримаю зв’язки і зараз. Ми обмінюємося своїми думками, ідеями, досвідом.У майбутньому, якщо мені випаде нагода ще раз брати участь у конкурсі, то обов’язково нею скористаюся. Висловлюю подяку колегам, які вболівали за мене, підтримували, давали поради. Також я вдячний адміністрації, учням та батькам. Ми готові і надалі працювати на педагогічній ниві. Адже ми представляємо еліту нашої столиці.
Олександр Дмитренко
Школа №49

-         Емоції, які мене зараз переповнюють – це радість. Мені не віриться, що все вже закінчилося. Цей конкурс надає можливість вчителям обмінятися досвідом зі своїми колегами. У нашій номінації обстановка була дуже доброзичливою. Ми намагалися підтримати один одного.
Анна Новікова,
вчитель російської мови та літератури
спеціалізованої школи №247
міста Києва (номінація – російська мова)

-         Готуючись до конкурсу, було чимало безсонних ночей. Проте завдяки цьому конкурсу я змогла потренувати себе як творча особистість та попрацювати з цікавими матеріалами. Це дуже відповідально представляти і свою школу, і професію, так, щоб сподобатися і вразити учнів та журі.
Олеся Смірнова
Вчитель французької мови гімназії №109 ім. Т.Г. Шевченка

-         Враження від конкурсу прекрасні, бо дає ще більше натхнення працювати. Коли ти бачиш своїх колег, то порівнюєш їхню роботу зі своєю і бачиш до чого тобі ще треба йти. А вони в свою чергу, кажуть: «Щоб у нас так виходило». Те, що ми працюємо кожного дня з дітьми, віддаємо їм все своє життя і душу, це і є запорукою щастя, яке ми маємо змогу отримати сьогодні.
Людмила Кривкова
№298 ДНЗ Печерського району

-         Дуже приємно, що конкурс був так організований, що журі ставилося до конкурсантів з пошаною і без упередженості. Звичайно, було складно, бо досить короткі строки виконання завдання, але всі з гордістю справилися.
Олена Кравченко, вчитель
Спеціалізованої школи №20
Оболонського району

ОГОЛОШЕННЯ