ДПА з української мови

27 травня 2013,Публікації » Новини

ДПА з української мовиСьогодні, 27 травня 2013 року, в українських школах було проведено перший іспит ДПА з української мови для учнів 11 класів. Даний іспит є обов’язковим для учнів усіх загальноосвітніх навчальних закладів і проходив у формі переказу.

Цього року пряма трансляція оголошення завдання державної підсумкової атестації з української мови (переказ) відбулася через Інтернет на порталі електронної освіти «Щоденник.ua». Текст переказу № 52 «Атлантида: легенда чи дійсність?».

Варіант переказу обрано з 60 текстів, що запропоновані у Збірнику переказів для державної підсумкової атестації з української мови. Тексти переказів збірника відповідають навчально-методичним вимогам до докладного переказу, що  дає змогу перевірити формування в учнів комунікативних умінь та орфографічних і пунктуаційних навичок.

На виконання завдання державної підсумкової атестації з української мови в 11 класі відводилося 90 хвилин, протягом яких учні мали докладно відтворити первинний текст запропонованого переказу з урахуванням його смислової і структурної цілісності (без додаткового творчого завдання).

Результати державної підсумкової атестації виставляються у додатки до атестатів про повну загальну середню освіту та враховуються при визначенні середнього бала атестата.

Окрім переказу з української мови випускники шкіл упродовж наступного тижня складуть випускні іспити ще з двох навчальних предметів.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку