ДПА з української мови

27 травня 2013,Публікації » Новини

ДПА з української мовиСьогодні, 27 травня 2013 року, в українських школах було проведено перший іспит ДПА з української мови для учнів 11 класів. Даний іспит є обов’язковим для учнів усіх загальноосвітніх навчальних закладів і проходив у формі переказу.

Цього року пряма трансляція оголошення завдання державної підсумкової атестації з української мови (переказ) відбулася через Інтернет на порталі електронної освіти «Щоденник.ua». Текст переказу № 52 «Атлантида: легенда чи дійсність?».

Варіант переказу обрано з 60 текстів, що запропоновані у Збірнику переказів для державної підсумкової атестації з української мови. Тексти переказів збірника відповідають навчально-методичним вимогам до докладного переказу, що  дає змогу перевірити формування в учнів комунікативних умінь та орфографічних і пунктуаційних навичок.

На виконання завдання державної підсумкової атестації з української мови в 11 класі відводилося 90 хвилин, протягом яких учні мали докладно відтворити первинний текст запропонованого переказу з урахуванням його смислової і структурної цілісності (без додаткового творчого завдання).

Результати державної підсумкової атестації виставляються у додатки до атестатів про повну загальну середню освіту та враховуються при визначенні середнього бала атестата.

Окрім переказу з української мови випускники шкіл упродовж наступного тижня складуть випускні іспити ще з двох навчальних предметів.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»