Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

13 травня 2009,Публікації » Новини
Ющенко зобов'язав Кабмін розкрити всю інформацію про фінансову ситуацію в країніПрезидент України Віктор Ющенко підписав указ, яким зобов'язав уряд відкрити інформацію про ситуацію в бюджетній сфері.
"Глава держави сьогодні підписав указ, яким доручив уряду в конкретній формі і в конкретні терміни надавати йому інформацію, а також громадськості про ситуацію, яка склалася з державними фінансами", - повідомив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

При цьому Шлапак нагадав, що наприкінці березня уряд припинив інформувати Секретаріат Президента про хід виконання державного бюджету, а на всі звернення як Секретаріату, так і особисто Президента уряд відповідав формально, у формі відписок.

Зокрема, пояснив Шлапак, на адресований прем'єр-міністру Юлії Тимошенко лист Ющенка про необхідність поновлення інформування про виконання бюджету Тимошенко 5 травня відповіла, що в цьому немає необхідності, оскільки ця інформація публікується на сайті Міністерства фінансів і відповідає стандартам МВФ.

Крім того, перший заступник глави Секретаріату зазначив, що стандарти МВФ вимагають публікації інформації про виконання як доходної, так і витратної частин бюджету, чого Мінфін не робить, і розкритикував інформацію, яка подається Мінфіном, за її неповноту.
"Я закликаю вас подивитися сайт Міністерства фінансів і зробити висновок, чи здатен економічний журналіст зробити будь-яку аналітику на підставі цифр, які на тому сайті вивішені", - зазначив Шлапак.

Він вважає, що обмеження урядом надання основоположної фінансової інформації Президенту є порушенням статей 102 і 106 Конституції, на підставі яких глава держави повинен отримувати необхідну для виконання його функцій інформацію.
Нагадаємо, 12 лютого Кабінет Міністрів скасував щомісячне визначення Державним комітетом статистики величини ВВП з публікацією його показників. Держказначейство також не оприлюднить даних про стан виконання держбюджету.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень