«Лабіринт» – єднає студентський профактив столиці

1 червня 2013,Новини, Вища освіта

«Лабіринт» – єднає студентський профактив столиціПочаток літа для студентів провідних вищих навчальних закладів столиці відзначився спортивно-інтелектуальною грою «Лабіринт».

На території студентського спортивно-оздоровчого табору «Політехнік», який знаходиться у с. Глібівка Київської області, 1 червня первинна профспілкова організація студентів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» спільно зі Студентською профспілковою асоціацією м. Києва провела для столичної студіюючої молоді спортивно-інтелектуальну гру «Лабіринт».

Приїхавши до табору 31 травня, молодь спочатку оглядала територію, яка вражала своїми краєвидами: вічнозелені сосни та ялини, стрункі берези, узбережжя Київського моря. Навряд чи хтось би відмовився від такого , а особливо, студентство, для якого характерний інтенсивний, жвавий або іншими словами екстермально-драйвовий відпочинок.

Ознайомившись з місциною, студенти почали облаштовувати свої табори, розташовані неподалік один від одного. Для декого натягнути намет було звичною справою, а дехто вчився робити це вперше. Проте ночувати під відкритим небом нікому не довелося. Учасниками заходу, крім НТУУ «КПІ», стали студенти профспілкового активу Київського національного університету будівництва і архітектури, Київського національного університету технологій та дизайну, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Національного університету харчових технологій, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Національного транспортного університету, Київського університету імені Бориса Грінченка, Київського національного лінгвістичного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Несподіванкою для студентів виявився дощ. Але ініціативна молодь не розгубилася і не злякалася несприятливих погодних умов: з гілля дерев зробили собі накриття. А зігрівалися студенти дружніми розмовами, веселими анекдотами та піснями біля багаття.

Ранок першого червня додав ентузіазму – крізь намет пробивалися яскраві промінці сонця, які вселяли надію на гарний день та перемогу у змаганнях.

Вир емоцій захопив студентів під час проведення конкурсів: «Ліана», «Естакада», «Медицина», «Водні змагання», «Спуск», «Бум», «Метелик» та ін. Адреналіну додало веслування на байдарках, де учасники конкурсу намагалися синхронно гребти веслами.

Поспілкуватися зі студентами та підтримати їх приїхав голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, який побажав молоді не зупинятися на досягнутому, бути завжди творчими та активними.

Першість у спортивно-інтелектуальній грі «Лабіринт» здобула команда Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Друге місце посіла команда Національного технічного університету України «КПІ», а третє місце виборола команда Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Існує повір’я – як розпочнеш новий рік, так його і проведеш. Студентський профактив перший день літа зустрів у колі друзів на природі, тож нехай гарний початок літа ознаменує хороший відпочинок впродовж трьох спекотних літніх місяців.

- Трохи зіпсував погоду дощ, але не дивлячись на це, все було чудово. Змагання були різного напряму – інтелектуального, спортивного, медичного. Ми показали всі свої здібності.
Наталя Нікіфорова,
аспірантка Національного університету біоресурсів і природокористування України

-         Це було дуже весело. Спочатку боялися, думали, що буде важко, але потім з’явився азарт. Найбільше сподобався заплив на байдарках і конкурс «павутина». Кожен вид змагань був оригінальним.
Алла Лесько, студентка КНУТД

-         Просто чудово. Запам’ятався дощовий вечір – в дощовиках біля багаття. Об’єднує команду, дає відчуття командного духу, коли їси з однієї каструлі з людьми, з якими раніше спілкувався рідко, спиш з ними в одній палатці. Сподобалося змагання найбільше з катамаранами.
       Олександр Фанарін, студент КНУ імені Тараса Шевченка

-         Я задоволена організацією змагань. Тут дуже гарна природа. Конкурси – класні, гарно підібрані. Сподобалося найбільше кататися на байдарках.
Аня Березовська, студентка НУХТ

-         Враження від цих змагань – супер. Кожен конкурс був цікавий по-своєму. Мабуть, кожен для себе відкрив сьогодні щось нове.
 Денисюк Микола,
студент національного медичного університету імені О.О. Богомольця

-         Було дуже весело. Найбільше сподобалися конкурсні завдання «вертикальний спуск» і «павутина».
Євген Савіцький, студент НПУ імені М.П. Драгоманова

Прес-служба КМОППОіНУ