Старшокласників навчатимуть основам податкових знань

Старшокласників навчатимуть основам податкових знаньЗ 1 вересня 2013 року у 9 класах буде введений спецкурс з податкової грамотності. Як повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів, предмет буде поступово вводитися в навчальний курсу загальноосвітніх навчальних закладів. Учнів навчатимуть основам податкової грамотності, їх прав та обов’язків як майбутніх платників податків, а також пояснять важливість оподаткування для сталого розвитку суспільства в цілому.

Першим з друку вийде підручник для 9-х класів.

Навчальна програма, за якою готується видання, передбачає чотири основні розділи. Перший присвячений історії розвитку податкової справи, основним етапам становлення податкової системи України і напрямам сучасної податкової політики. Дітям розкажуть, що за певних обставин податки можуть бути вирішальним чинником розвитку суспільства - допомагати йому виходити з кризового стану або, навпаки, кидати в кризу, зміцнювати існуючу владу або викликати її падіння.

Про податкову політику держави і механізми оподаткування школярі дізнаються у другому розділі спецкурсу, про основи податкового законодавства і принципи функціонування податкової системи - у третьому. У четвертому розділі учням розкажуть про їхні права та обов’язки як повноцінних учасників податкових правовідносин.

Наразі Міністерство доходів і зборів спільно з Міністерством науки й освіти України працює над розробкою повноцінного курсу з основ податкових знань для учнів 9-11 класів.

Прес-служба КМОППОіНУ