Всесвітній день охорони навколишнього середовища

5 червня 2013,Публікації » Новини

Всесвітній день охорони навколишнього середовищаЩороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

Він був проголошений 15 грудня 1972 року Генеральною Асамблеєю ООН з метою привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища.

Генеральна асамблея ООН у своїй резолюції звернулася до урядів усіх держав на планеті Земля з пропозицією приєднатися до щорічного заходу і цим підтвердити готовність брати участь у поліпшенні і зберіганні довкілля на Землі.

Україна приєдналася до світової спільноти і прийняла Всесвітній день охорони навколишнього середовища як офіційне свято в 1998 році.

Охорона навколишнього природного середовища – форма взаємодії людини й природи. Вона є системою державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно правових, просвітительських, міжнародних), спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й природи, збереження та відтворення природних ресурсів.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН