Внесено зміни до умов прийому до ВНЗ у 2013 році

5 червня 2013,Новини, Вища освіта

Внесено зміни до умов прийому до ВНЗ у 2013 роціМіністерство освіти і науки України внесло зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році, якими передбачено прийом на другий курс вступників, які здобули повну загальну середню освіту (випускники 11 класів).

Таким чином, прийом може здійснюватися на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності) на конкурсній основі. Згідно з Умовами прийому, такі вступники подають заяви про участь у конкурсному відборі на навчання у строки, визначені Правилами прийому до вищого навчального закладу.

Розділ ІІІ Умов прийому доповнено пунктом 3.7, що передбачає можливість прийому на навчання осіб, які вже здобули вищу освіту певного освітньо-кваліфікаційного рівня за певним напрямом підготовки (спеціальністю), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності).

Для цього вищий навчальний заклад, з урахуванням Умов прийому, має розробити і затвердити порядок конкурсного відбору і зарахування таких категорій осіб і відобразити його у Правилах прийому до вищого навчального закладу.

За необхідності, вищі навчальні заклади України можуть вносити зміни до відповідних пунктів власних Правил прийому і оформлюють їх у вигляді окремого додатка, що погоджується з Міністерством освіти і науки України до 20 червня 2013 року.

За матеріалами Урядового порталу