Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Семінар-нарада голів ППО студентів ВНЗ України

6 червня 2013,Новини, Вища освіта

Семінар-нарада голів ППО студентів ВНЗ УкраїниЗ 5 по 8 червня 2013 року у с. Рибаче АР Крим Профспілка працівників освіти і науки України спільно з Асоціацією правозахисних організаторів студентів України проводять Всеукраїнську семінар-нараду голів первинних профспілкових організацій студентів вищих навчальних закладів України.

У заході беруть участь представники Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України - голови та члени профкомів студентів вищих навчальних закладів столиці. Також на семінарі-нараді присутні представники галузевих профспілок Росії, Білорусі та Молдови.

Протягом першого дня заходу було розглянуто питання розвитку студентського профспілкового руху на сучасному етапі та звернено увагу на роль первинної профспілкової організації студентів, як учасника соціального діалогу у вищому навчальному закладі та органах місцевого самоврядування. Однією з головних тез семінару стало те, що сьогоднішні студенти у майбутньому – це дипломовані фахівці у різних галузях виробничої та бюджетної сфери, тому для них важливо знати питання ведення соціального діалогу з керівниками установ, закладів, організацій, підприємств, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Впродовж наступних днів семінару обговорюватимуться проекти Закону України «Про вищу освіту» (реєстр. №1187, 1187-1, 1187-2) та особливості застосування Законів України «Про громадські об’єднання», «Про молодіжні та дитячі громадські організації».

Також колеги з-закордону поділяться своїм досвідом щодо розвитку студентського профспілкового руху у Росії, Білорусі, Молдові та Придністров’ї.

Робота семінару побудована так, щоб кожен із учасників міг не тільки отримувати інформацію, але творчо її опрацьовувати, осмислювати і співставляти зі своїм досвідом.

Прес-служба КМОППОіНУ

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень