ГОРДІСТЬ ДРАГОМАНІВСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ

13 червня 2013,Новини, Вища освіта

ГОРДІСТЬ ДРАГОМАНІВСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИЗ початком літа студенти з нетерпінням чекають здачі останнього іспиту і закінчення навчального року, щоб поринути у світ незабутнього літнього відпочинку.

Проте для когось цей навчальний рік є останнім: більше не буде недоспаних ночей, здачі рефератів, курсових, самостійних та залікових робіт. І після закінчення цьогорічної екзаменаційної сесії випускникам урочисто вручать дипломи, які стануть їхньою путівкою у доросле самостійне життя.

Випускники-драгоманівці зі сльозами на очах покидають рідні стіни альма-матері, й університету та викладачам завжди нелегко розлучатися зі студентами, які за п’ять років навчання стали  майже рідними дітьми.

Студентський профком НПУ імені М. Драгоманова щороку зі щемом в серці прощається і зі своїми друзями – головами профбюро інститутів, профоргами академічних груп, активістами.

Цього ж року, закінчуючи університет, з Профспілкою студентів прощаються найкращі з найкращих, які заслуговують нашої уваги та подяки за наполегливу самовіддану працю. Кожен з них творча, обдарована, відповідальна та справедлива особистість. Вони відкриті до нових звершень, не бояться перешкод на своєму шляху та з гідністю їх долають. Про своє студентське профспілкове життя розповіли наші випускники.

Так, наприклад, Оксана Плашенко, голова профбюро Інституту магістратури, аспірантури та докторантури спеціальності "Педагогіка вищої школи" розповіла про те як розпочиналося її профспілкове життя. «Спершу було складно займати цю посаду, оскільки інститут магістратури, аспірантури та докторантури є новоствореними інститутом у структурі НПУ ім.. М. П. Драгоманова, то, відповідно, попередника, який би міг поділитися зі мною досвідом не було. Однак, вже скоро зрозуміла, що первинна профспілкова організація нашого університету – це дружня команда, яка дасть мудру пораду і до якої можна звернутися за допомогою», - сказала Оксана Плашенко. Також вона зауважила, що робота профспілки є насиченою і складною, адже це не лише замовлення проїзних квитків, як часто думають студенти, але й проведення різних зборів, нарад, заходів, акцій, які роблять студентське життя яскравішим.

Голова профбюро інституту розвитку дитини Ванденко Наталія зазначила: «Профспілкове життя в університеті є багатогранним і різнобічним. Яскравим прикладом цього є створення вокального та театрального гуртків, проведення Всеукраїнської акції «дитинство: крок у майбутнє», де ми відвідували дітей-вихованців дитячих будинків. До кожного свята, наприклад, Дня Валентина, 8 Березня, ми готували розважальні концерти. Доброю традицією у нашому університету стало проведення конкурсу «Містер ІРД».

Інна Крамарчук, Голова профбюро інституту природничо-географічної освіти та екології, виступила організатором конкурсу на звання Кращий профорг групи Інституту – 2013». Спільно зі студрадою гуртожитку №7 були проведені такі заходи: «Halloween», «Стиляги 80-х», «Українські вечорниці», «Час Землі» тощо. Інна нагороджена грамотою за активну участь у громадському житті університету, дипломом за вагомий внесок у розбудову профспілкового руху в НПУ імені М.П. Драгоманова, дипломом за участь у Школі профспілкового активу Московського енергетичного інституту, а також має сертифікат учасника ІІІ Всеукраїнської школи студентського профспілкового лідера.

Голова профбюро студентів Інституту мистецтв Катерина Ткаченко впровадила цікаву та креативну систему рейтингу студентів Інституту мистецтв, забезпечувала і захищала їх права та інтереси, сприяла  навчальній, науковій та творчій діяльності. У 2010 році Катерина була обрана до складу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. У складі хореографічної групи студентів Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г. Верьовки Катерина постійно бере участь у заходах, що проходять в найкращих концертних залах столиці, а саме: НПМ «Україна», Київський національний академічний театр опери та балету, національна філармонія України. Катерина брала активну участь у Міжнародних конференціях, присвячених проблемам розвитку студентського самоврядування, проводила тренінги та семінари Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний студентський союз».

Наталія Ляшенко, голова профбюро інституту філософської освіти і науки є однією з авторів студентської газети «Глобус», брала активну участь в організації та проведенні заходів, що проходять під егідою Студентської ради та Профбюро Інституту філософської освіти і науки: Тижня мистецтв, Педагогічного дуету, Фестивалю релігійного мистецтва, тематичних вечорів до Дня першокурсника, Хеллоуіна, Нового року тощо. Під час своєї діяльності Наталя розробила структуру профбюро та систему поселення в гуртожитки. З метою обміном досвідом профспілкової роботи в складі делегації ППОС НПУ імені М.П. Драгоманова відвідала Білоруський державний педагогічний університет імені Максима Танка (м. Мінськ).

Первинна профспілкова організація студентів Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова висловлює щиру подяку випускникам за вагомий особистий внесок в розвиток профспілкового руху в університеті. Ми пишаємося тим, що нам випала можливість працювати з вами і досягати разом нових висот. Адже в єдності наша сила! Дякуємо за те, що ви є! Куди б не занесла вас доля – ви залишитеся найдостойнішими членами профспілкової родини! Наші двері завжди відкриті для вас!

- Наступним поколінням хочеться побажати наснаги, творчості та впевненості. Також бути активними, розсудливими, відповідальними та цілеспрямованими, адже вирішальною постаттю в університеті є студент і саме від студентів залежить, яким буде життя університету.
Оксана Плашенко

- Я вдячна ППО студентів НПУ ім. М.П.Драгоманова за насичене студентське життя, а наступним поколінням, хочеться побажати впевненості у собі і у вас обов’язково все вийде, ті знання, які ви здобудете тут, стануть вам корисними на все життя.
Наталія Ванденко

- Ти – активний, ініціативний, впевнений в собі, хочеш жити і навчатися в гідних умовах, знати свої права та вміти їх відстоювати? Не вагайся – вступай до Профспілки, стань лідером!
Інна Крамарчук

- Основними моїми пріоритетами є стремління до науки, самовдосконалення, прагнення реалізувати свої здібності в цікавих і необхідних для держави справах. Студентам хочу побажати – живіть і радійте життю!
Катерина Ткаченко

- Наступним поколінням студентів університету хочеться побажати бути сміливими, не боятися проявляти свої таланти і завжди йти вперед!
Наталія Ляшенко

ППО студентів НПУ імені М. Драгоманова

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку