Як вибрати школу для дитини

Як вибрати школу для дитиниПитання вибору школи починає хвилювати батьків майбутніх першокласників задовго до першого вересня.

При виборі навчального закладу для дитини фахівці радять врахувати  місце проживання дитини, адже перший час  доведеться забирати школяра зі школи, а в майбутньому він сам буде добиратися до дому.

Слід вибирати школу за цілий рік до передбачуваного моменту зарахування першокласників. Керуйтеся в першу чергу викладацьким складом. Порадьтеся зі знайомими, напевно в когось уже вчаться діти в даній школі.

Якщо випаде нагода, візьміть участь у бесіді з учителями школи – це дозволить особисто задати всі ваші запитання, що стосуються первинних вимог до майбутніх першокласників за обсягом знань.

У разі якщо дитина відвідувала дитячий сад або інші дошкільні заклади, то вона вже має певний багаж знань. Ті вміння, яким їх навчили в дитячому садку, є загальними, а багатьом дітям необхідний індивідуальний підхід, а значить спеціальна програма. Це залежить від особливостей сприйняття дітей дошкільного віку.

Як вважають фахівці, що займаються підготовкою та навчанням дітей, найважливішим фактором успішного освоєння навчального матеріалу є відсутність проблем соціальної адаптації. Скромним дітям важче освоїти середньостатистичну шкільну програму, але не забувайте, що початковий розвиток вони все ж отримують в садку.

Як вибрати школу і за якими критеріями її оцінювати кожен батько вирішує для себе сам. Але часто забувається найголовніший критерій - думка самої дитини про школу.

Прес-служба КМОППОіНУ