З осені в київських дитсадках з’явиться онлайн-меню

З осені в київських дитсадках з’явиться онлайн-менюУ Києві почалося тестування програми онлайн-меню для дитячих садків. Батьки зможуть  обрати дитсадок і в режимі реального часу дізнатися, якими продуктами будуть годувати їхню дитину.

Також передбачається, що батькам буде відомо про калорійність, термін придатності і постачальників продуктів. З 1 вересня система повинна запрацювати по всьому місту, а поки вона вже тиждень тестується в Печерському районі.

"Ми випробовуємо програму в 11 наших садках, в яких різна система харчування (3 -, 4-разове або інше). У кожному садочку будуть визначені дві відповідальні людини (одна з них медсестра садка - авт.), які вноситимуть дані в комп'ютерну програму. Після того як вони це зроблять, у міському управлінні зможуть контролювати харчування дітей. А медсестра може зайнятися своїми прямими обов'язками - здоров'ям малят", - розповіла заступник начальника управління освіти Печерської РДА Тамара Мудренок.

У першому садку, де встановили програму, також прокоментували нововведення.

"Це буде корисно і нам, і батькам: програма заощаджує час на написання і прорахунок меню, яке раніше робилося вручну. Портал для батьків поки ще не працює, але його запустять найближчим часом", - сказала завідувачка дитсадка №1 Орлятко Лариса Яременко.

Як повідомлялося, Київська міськдержадміністрація має намір впровадити систему онлайн-запису дітей в дитячі садки столиці.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку