Діалог профспілок з головою КМДА

23 липня 2013,Публікації » Новини

Діалог профспілок з головою КМДА22 липня 2013 року  відбулася зустріч Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з представниками профспілок бюджетних організацій і підприємств, які виконують будівельні та інші роботи, що оплачуються з бюджету.

Метою зустрічі стало обговорення ситуації, яка сталася у місті через блокування проведення пленарних засідань сесії Київської міської ради.

Олександр Попов нагадав, що внаслідок втручання окремих парламентарів у роботу Київради 11 липня не були прийняті рішення про виділення коштів на виплату муніципальних надбавок працівникам бюджетної сфери, на підготовку міського господарства, в тому числі шкіл та дитячих садків, до опалювального сезону, а також на фінансування багатьох інфраструктурних проектів.

Профспілки, занепокоєні ситуацією, направили відкритий лист до міської ради та КМДА. Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України від імені 185 тисяч спілчан звернулася із проханням перейнятися відповідальністю за спокій в трудових освітянських колективах, сісти за стіл переговорів та шляхом конструктивного діалогу знайти вихід із ситуації, що склалася. Адже не можна допустити, щоб працівники бюджетної сфери міста залишалися без засобів для існування.

Під час зустрічі голова КМДА та представники профспілкових організацій висловили спільне прагнення якнайшвидше розв’язати проблеми фінансування найважливіших галузей столиці, виплати заробітних плат та муніципальних надбавок бюджетникам тощо.

Олександр Попов сказав: «Незважаючи на спроби зірвати роботу Київради, ми обов’язково знайдемо вихід із цієї ситуації. Київрада проведе сесію і прийме всі необхідні рішення. Ми зробимо все можливе, щоб люди отримали гроші, які заробили, а комунальні служби забезпечували нормальну життєдіяльність міста, в тому числі і підготовку до опалювального сезону».

Голова КМДА запропонував профспілкам провести громадські слухання у своїх колективах для інформування людей.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018