В Україні створять електронний реєстр дошкільнят

В Україні створять електронний реєстр дошкільнятМіністерство освіти і науки рекомендує регіональним департаментам та управлінням освіти створювати уніфіковану систему електронної реєстрації дітей дошкільного віку.

За визначенням авторів рекомендацій, уніфікована система електронної реєстрації дітей дошкільного віку є системою реєстрації, що створюється за єдиними правилами та вимогами і містить інформацію, необхідну для вирішення організаційних завдань щодо збору, накопичення та обробки персональних даних про дітей дошкільного віку, які стоять на черзі на зарахування, зараховані та відвідують дошкільний навчальний заклад.

Така система повинна сприяти взаємодії дошкільних навчальних закладів, батьків, органів влади, які беруть участь у суспільних відносинах, пов’язаних із обліком та зарахуванням дітей до дошкільних навчальних закладів.

При створенні уніфікованої системи електронної реєстрації дітей дошкільного віку регіональні департаменти та управління освіти мають дотримуватися основних засад реєстру, зокрема, законності та пріоритету прав людини, загального характеру, достовірності відомостей, постійності, публічного характеру, поновлювальності відомостей, захищеності.

Реалізація уніфікованої системи електронного реєстру дітей дошкільного віку не має порушувати дотримання гарантованих Конституцією права на освіту, свобод пересування і вільного вибору місця проживання та інших прав і свобод людини та громадянина.

У Міносвіти рекомендують включити до єдиної комп’ютерної бази інформацію щодо назви 1-го  дошкільного навчального закладу, який обрали батьки; прізвище та ім’я дитини; дату народження дитини або кількість повних років станом на вересня; бажаний рік зарахування до дошкільного навчального закладу; прізвище, ім’я по-батькові батьків, контактний телефон, e-mail.

За матеріалами інтернет-видань

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку