«Свята моя Київська Русь» - тема першого уроку в школах

«Свята моя Київська Русь» - тема першого уроку в школах2013 року відзначається 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі. Це не просто свято християн, це свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, запорука успішної демократичної модернізації українського суспільства.

У зв’язку з цим, відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Виконавчого органу Київської міської ради від 4.02.2013 №53 «Про затвердження Плану заходів з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі» перший урок у загальноосвітніх навчальних закладах столиці в 2013-2014 н.р. буде проведено на тему «Свята моя Київська Русь».

Підготуватись до уроку вчителю допоможуть подані нижче матеріали.

Ю.В.Беззуб. Хрещення України-Русі Історична довідка

О.В.Дудар, Г.В.Лінчевська. Орієнтовний план-конспект уроку «Свята моя Київська Русь» (5-6 кл.)

Ф.Л.Левітас. Сценарій літературної композиції, присвяченої 1025-річчю хрещення Русі (7-8 кл.)

О.В.Дудар. Методичні рекомендації щодо проведення уроку-екскурсії

Слід ураховувати, що в українських школах навчається чимало дітей, які виховуються в сімейному нехристиянському культурному оточенні. Тому найбільше уваги вчителеві слід звертати на наслідки християнізації для тогочасного суспільства і держави, а саме на розвиток культури, науки і освіти, тісну співпрацю з Візантією та країнами Європи.

Під час підготовки та проведення уроку слід ураховувати вікові особливості й потреби учнів: не переобтяжувати інформацію складним історичним матеріалом, стимулюючи пізнавальну і творчу діяльність самої дитини.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку