«Свята моя Київська Русь» - тема першого уроку в школах

«Свята моя Київська Русь» - тема першого уроку в школах2013 року відзначається 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі. Це не просто свято християн, це свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, запорука успішної демократичної модернізації українського суспільства.

У зв’язку з цим, відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Виконавчого органу Київської міської ради від 4.02.2013 №53 «Про затвердження Плану заходів з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі» перший урок у загальноосвітніх навчальних закладах столиці в 2013-2014 н.р. буде проведено на тему «Свята моя Київська Русь».

Підготуватись до уроку вчителю допоможуть подані нижче матеріали.

Ю.В.Беззуб. Хрещення України-Русі Історична довідка

О.В.Дудар, Г.В.Лінчевська. Орієнтовний план-конспект уроку «Свята моя Київська Русь» (5-6 кл.)

Ф.Л.Левітас. Сценарій літературної композиції, присвяченої 1025-річчю хрещення Русі (7-8 кл.)

О.В.Дудар. Методичні рекомендації щодо проведення уроку-екскурсії

Слід ураховувати, що в українських школах навчається чимало дітей, які виховуються в сімейному нехристиянському культурному оточенні. Тому найбільше уваги вчителеві слід звертати на наслідки християнізації для тогочасного суспільства і держави, а саме на розвиток культури, науки і освіти, тісну співпрацю з Візантією та країнами Європи.

Під час підготовки та проведення уроку слід ураховувати вікові особливості й потреби учнів: не переобтяжувати інформацію складним історичним матеріалом, стимулюючи пізнавальну і творчу діяльність самої дитини.

Звіти і вибори
profurok
Болгарія

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Соціальний проект «З профспілкою дешевше» Болгарія 2014 Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! Профспілковий урок – 2013