Звернення ТМП м. Києва щодо розблокування роботи Київради

25 липня 2013,Публікації » Новини

Звернення ТМП м. Києва щодо розблокування роботи КиїврадиУ зв'язку з ситуацією, що склалася навколо Київської міської ради, робота якої заблокована, Товариство молодих педагогів м. Києва прийняло рішення звернутися до Київської міської Ради, Київської міської державної адміністрації, політичних партій з проханням якнайшвидше сісти за стіл переговорів і шляхом діалогу вирішити питання соціально-економічного забезпечення працівників бюджетної сфери.

Лист звернення Товариства молодих педагогів м. Києва до Київської міської Ради, Київської міської державної адміністрації, політичних партій

Товариство молодих педагогів стурбоване ситуацією, що склалася внаслідок блокування роботи Київської міської ради. Такі дії можуть призвести до втрати освітянами та іншими працівниками бюджетної сфери муніципальних надбавок та можливості вчасно отримувати заробітну плату.

Добробут нашої держави цілковито залежить від розвитку освіти, оскільки саме вчителі формують майбутні покоління. На плечі педагогів лягає  тягар відповідальності за формування навичок та моральних цінностей учнів, і тому дуже важливо, які вчителі будуть виконувати таку необхідну функцію у суспільстві. Вважаю за необхідним наголосити, що заробітна плата вчителя порівняно з іншими професіями є мізерною, він не може собі дозволити придбати навіть елементарну методичну літературу, не кажучи вже про відпочинок, дозвілля та оплату комунальних послуг. Єдине, що тримає педагогів-ентузіастів у школі – це любов до дітей та бажання підготувати їх до майбутнього життя. Але навіть вони підуть зі школи, якщо не будуть одержувати вчасно зарплату, передбачену існуючим законодавством.

Зараз до навчальних закладів починають приходити за направленням молоді педагоги, які сподіваються 1 вересня нести світло знань школярам, серед яких є і ваші діти. Але несвоєчасне отримання підйомних, 30% надбавки молодим спеціалістам та 50% надбавки – за червоний диплом, можуть стати останньою крапкою для майбутніх вчителів і вони будуть змушені шукати собі нову роботу, а освіта остаточно втратить своє майбутнє.

Протягом року з представниками КМДА проводилися постійні перемовини і були досягнуті домовленості щодо стабільності соціального забезпечення освітянської сфери, а представники політичних партій, які представлені в Київраді неодноразово оголошували про підтримку освіти як пріоритетної галузі.

Також необхідно нагадати 5 статтю Конституції України, в якій зазначено, що «єдиним джерелом влади в Україні є народ», і тому, звертаючись до усіх політичних сил, наголошую, що ми передали нашу владу аби ви дбали про інтереси народу, а не вирішували внутрішні суперечки. Саме тому молоді педагоги міста Києва звертаються до усіх політичних сил як провладних так і опозиційних, а також до голови КМДА О.П. Попова з проханням якнайшвидше сісти за стіл переговорів і шляхом діалогу вирішити питання соціально-економічного забезпечення працівників бюджетної сфери.

Від Товариства молодих педагогів міста Києва учитель ліцею № 157 Оболонського району        Берендєєв С. О.

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...

29.січня