ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Заходи з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

26 липня 2013,Публікації » Новини

Заходи з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської РусіЗ нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі, які відбудуться у столиці з 26 до 28 липня підготовлено низку цікавих заходів – розважальних та духовно-пізнавальних дійств.

26 липня

10:00   Міжнародна наукова конференція «Володимир Святий і хрещення Русі»

(Велика зала Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України, вул. Велика Житомирська, 2)

11:00   Відкриття виставки «Велике і величне», присвяченої 1025-річчю хрещення Київської Русі у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» за участю Президента України, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал», вул. Лаврська, 10-12)

15:00   Урочиста академія в Національному палаці мистецтв «Україна» за участю Президента України В.Ф.Януковича, членів Уряду та членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

(Національний палац мистецтв «Україна», вул. Червоноармійська, 103)

18:00   Початок роботи виставки «Велике і величне», присвяченої 1025-річчю хрещення Київської Русі у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал»

21:00   Зустріч Хреста святого апостола Андрія Первозванного (Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, вул. Лаврська, 21)

27 липня

9:00     Урочиста літургія в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі УПЦ

(Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, вул. Лаврська, 21)

10:00   Урочиста святкова Літургія Української автокефальної православної церкви в приміщенні Андріївської церкви (Андріївська церква, Андріївський узвіз, 23)

10:00   Урочистий молебень біля пам’ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру (очолять предстоятелі Помісних православних церков) за участю Президента України В.Ф. Януковича, глав іноземних держав та урядів, державних і громадських діячів, віруючих (парк «Володимирська гірка», узвіз Володимирський, 4)

17:00   Вечірнє богослужіння Української православної церкви на Соборній площі Києво-Печерської лаври (Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, вул. Лаврська, 21)

17:00   Всенічне бдіння з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у Володимирському патріаршому кафедральному соборі Української православної церкви Київського патріархату (Володимирський собор, бульвар Тараса Шевченка, 20)

18:00   Святковий концерт на Хрещатику, приурочений до 1025-річчя хрещення Київської Русі, який проводить Міжнародна громадська організація «День Хрещення Русі» за сприяння київської міської влади (Площа перед адмінбуділею Київської міської ради, вул. Хрещатик, 36)

28 липня

9:00-13:30      Архієрейська служба Римсько-католицької церкви біля пам’ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру на Володимирській гірці (парк «Володимирська гірка», узвіз Володимирський, 4)

10:00   Божественна літургія з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у Володимирському патріаршому кафедральному соборі УПЦ КП (Володимирський собор, бульвар Тараса Шевченка, 20)

після 11:00    Хресний хід (після завершення Божественної літургії) від Володимирського патріаршого кафедрального собору УПЦ КП до пам’ятника святому Володимиру

Володимирський собор (бульвар Тараса Шевченка, 20), вулиця Володимирська, Софійська площа, парк «Володимирська гірка» (узвіз Володимирський, 4)

21:00   Офіційне відкриття відреставрованої Колони Магдебурзького права. Виставка конкурсних проектів Всеукраїнського бліц-конкурсу на визначення кращого ескізного проекту пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Концерт та світломузичне шоу.

(Пам'ятник Магдебурзькому праву, вул. Набережне шосе, 6)