18 травня 2009,Публікації » Новини
Прокуратура Києва зобов`язала столичну владу забезпечити проведення медоглядів школярівПрокуратура Києва зобов'язала Київську міську і районні в Києві державні адміністрації забезпечити проведення медичних оглядів учнів столичних шкіл в 2009-2010 навчальному році. Про це повідомила прес-служба прокуратури.
"Прокуратурою за результатами перевірки зобов`язано органи місцевої влади в новому навчальному році організувати і провести обов`язкові медичні огляди всіх учнів столичних шкіл", - сказано в повідомленні.

Перевірка прокуратури стосувалася дотримання в Києві законодавства з охорони життя і здоров`я дітей в частині своєчасності й повноти проходження учнями щорічних медоглядів.
Прокуратура виявила, що влада Києва і самі навчальні й медичні установи не забезпечують вимогу законодавства про проведення обов`язкових щорічних медоглядів учнів, внаслідок чого медогляди проходять тільки 20-40% учнів.

При цьому, за даними прокуратури, школи і поліклініки організовують переважно медогляди учнів 5, 9 і 11 класів, не охоплюючи інших школярів.

Прокуратура відзначає, що під час вступу до школи проблеми із здоров`ям мають 10-20% дітей, а при закінченні початкової школи їх кількість досягає 50-60%.

Єдиним способом виявлення захворювань у учнів і запобігання розвитку їх у хронічні, на думку прокуратури, є щорічні медогляди.

З метою захисту прав дітей у цій сфері протягом 2009 року прокуратура порушила 14 кримінальних справ, внесла 31 документ прокурорського реагування і притягла до дисциплінарної відповідальності 80 посадовців.

Як повідомлялось, у грудні 2008 року Київрада зобов`язала вчителів фізкультури шкіл опитувати учнів про їх стан здоров`я і самопочуття до початку уроку фізкультури.

До цього Кабмін доручив Мінохоронздоров`я, Міносвіти і місцевим держадміністраціям забезпечити проведення медоглядів учнів шкіл на початку навчального року в період з 2008 року по 2011 рік.

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...

29.січня