Визначено структуру нового 2013-2014 навчального року

9 серпня 2013,Публікації » Новини

Визначено структуру нового 2013-2014 навчального рокуВідповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» 2013/2014 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом – День знань – і закінчується не пізніше 1 липня.
Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр – з 2 вересня до 27 (28 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) грудня, ІІ семестр – з 13 січня до 30 (31) травня.
Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (2-5 червня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (2 червня – 13 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової (13-22 травня), основної (2-16 червня) і старшої (23-29 травня) школи.
Вручення документів про освіту МОН рекомендує провести для випускників 9-х класів – 18-19 червня, 11-х класів – 31 травня – 1 червня.
Упродовж навчального року для учнів проводяться канікули: орієнтовно, осінні – з 28 жовтня до 3 листопада, зимові з 30 грудня до 12 січня, весняні з 24 до 30 березня.
З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою можуть змінюватись структура навчального року та графік учнівських канікул, зокрема, проведення для учнів 1-го класу додаткових тижневих канікул; навчальну практику та навчальні екскурсії за рішенням закладу можна провести в інші терміни, або впродовж навчального року.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку