Виплата стимулюючих муніципальних надбавок під загрозою!

13 серпня 2013,Публікації » Новини

Виплата стимулюючих муніципальних надбавок під загрозою!УВАГА!
ИПЛАТА СТИМУЛЮЮЧИХ МУНІЦИПАЛЬНИХ НАДБАВОК ПІД ЗАГРОЗОЮ!

Починаючи з 2007 року, завдяки спільним зусиллям київської міської влади та профспілки, освітянам м. Києва працівникам закладів освіти виплачується 20% муніципальна надбавка за складність і напруженість у роботі.

Разом із тим, кожного року при прийнятті бюджету міста постає питання передбачення коштів на зазначені виплати.

20% «соціальну подушку» вдалося зберегти у важкому 2009 році.

У 2010 році її зробили доступною не лише для вчителів, а й усіх працівників освіти.

2013 року, всупереч обмеженим фінансовим можливостям столичного бюджету, з березня місяця всім освітянам столиці продовжується виплата муніципальної надбавки.

Зважаючи на високі тарифи на проїзд у громадському транспорті, житлово-комунальні послуги, постійне підвищення цін на продукти харчування, надбавка є суттєвою підтримкою для освітян столиці – «соціальної подушкою», покликаною пом'якшувати дорожнечу столичного життя.

Так, за рахунок стимулюючої надбавки в середньому вчитель школи після відрахування загальнообов'язкових платежів додатково отримує в рік 3200 гривень.

Разом із тим, внаслідок блокування роботи Київської міської ради, вже з серпня поточного року працівники галузі не отримуватимуть муніципальні надбавки, адже для виділення додаткових коштів необхідно переглянути бюджет столиці.

Для прикладу, вчитель вищої категорії до кінця року втратить понад 1800 гривень.

З метою недопущення зниження рівня соціального захисту освітян, президія ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України прийняла рішення про проведення 19 серпня акції протесту з вимогою негайно провести засідання Київради та зберегти 20% муніципальну надбавку.

У разі подальшого ігнорування інтересів працівників галузі, Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України використає всі законні шляхи для врегулювання цього невідкладного для освітян питання.

Київська міська організація
Профспілки працівників освіти і науки України