Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Спільне засідання Колегії КМДА та Комітету з економічних реформ

21 серпня 2013,Публікації » Новини

Спільне засідання Колегії КМДА та Комітету з економічних реформ21 серпня 2013 року в колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулося спільне засідання Колегії виконавчого органу Київради (КМДА) та Комітету з економічних реформ “Про хід реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо розширення та оптимізації мережі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва”.

На початку роботи Колегії голова КМДА Олександр Попов поінформував, що галузь “Освіта” є пріоритетною сферою у роботі міської влади. Окремо подякував столичній профспілковій організації освітян за послідовну позицію у відстоюванні соціальних та економічних прав і гарантій працівників закладів освіти. Наголосив, що в даному питанні столична влада та профспілка займають однакову позицію, адже ці питання першочергові і обов’язок влади їх вирішувати.

Директор Департаменту освіти і науки молоді та спорту Оксана Добровольська особливу увагу приділила дошкільній освіті, розвитку освітньої інфраструктури, питанню енергозберігаючих технологій, проведенню капітальних ремонтів харчоблоків і технологічного обладнання, забезпеченню закладів освіти сучасною комп’ютерною технікою та швидкісним Інтернетом. Всього на ці цілі бюджетом передбачено 192,5 млн. грн. Велика робота проведена і щодо збільшення кількості місць у дошкільних навчальних закладах. Цього року додатково відкрито 4500 місць. Також Оксана Миколаївна розповіла про проблеми, які виникають у школах і дитячих садках, зокрема, про нестачу медичних кадрів. Директор Департаменту також зазначила, що свято День знань пройде 1 вересня. Цього дня у центрі Києва всі позашкільні навчальні заклади міста відкриють свої двері для дітей столиці. Захід відбуватиметься під гаслом «А ти вже записався у гурток?». Маленькі кияни разом з батьками зможуть насолодитися фестивалем позашкілля, взяти учать у майстер-класах, записатися у гуртки, секцію, студію, спортивну або музичну школу.

Олександр Яцунь у своєму виступі сконцентрував увагу на питаннях, які потребують оперативного вирішення, а саме повернення 10% муніципальної надбавки за січень та лютий місяці та забезпечення освітян житлом. Понад 1800 педагогічних працівників включено в контрольні списки за місцем роботи, які перебувають на квартирному обліку та впродовж багатьох років чекають на поліпшення житлових умов. Значною мірою цю проблему могло б зняти будівництво житлового будинку для освітян. Проте, незважаючи на 2 прийнятих Київською міською державною адміністрацією розпорядження по будівництву, це питання впродовж 2 років залишається невирішеним. Комунальне підприємство «Спецжитлофонд» не виконало вимог розпорядження щодо розробки і затвердження проектно-кошторисної документації та будівництва житлового будинку. Олександр Михайлович запропонував створити робочу групу для перевірки причин невиконання розпорядження КМДА від 02.03.2011 року № 290. У свою чергу голова КМДА підтримав таку ініціативу та доручив посадовцям вивчити питання та надати пропозиції щодо прискорення виконання даного розпорядження.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень