Спільне засідання Колегії КМДА та Комітету з економічних реформ

21 серпня 2013,Публікації » Новини

Спільне засідання Колегії КМДА та Комітету з економічних реформ21 серпня 2013 року в колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулося спільне засідання Колегії виконавчого органу Київради (КМДА) та Комітету з економічних реформ “Про хід реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо розширення та оптимізації мережі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва”.

На початку роботи Колегії голова КМДА Олександр Попов поінформував, що галузь “Освіта” є пріоритетною сферою у роботі міської влади. Окремо подякував столичній профспілковій організації освітян за послідовну позицію у відстоюванні соціальних та економічних прав і гарантій працівників закладів освіти. Наголосив, що в даному питанні столична влада та профспілка займають однакову позицію, адже ці питання першочергові і обов’язок влади їх вирішувати.

Директор Департаменту освіти і науки молоді та спорту Оксана Добровольська особливу увагу приділила дошкільній освіті, розвитку освітньої інфраструктури, питанню енергозберігаючих технологій, проведенню капітальних ремонтів харчоблоків і технологічного обладнання, забезпеченню закладів освіти сучасною комп’ютерною технікою та швидкісним Інтернетом. Всього на ці цілі бюджетом передбачено 192,5 млн. грн. Велика робота проведена і щодо збільшення кількості місць у дошкільних навчальних закладах. Цього року додатково відкрито 4500 місць. Також Оксана Миколаївна розповіла про проблеми, які виникають у школах і дитячих садках, зокрема, про нестачу медичних кадрів. Директор Департаменту також зазначила, що свято День знань пройде 1 вересня. Цього дня у центрі Києва всі позашкільні навчальні заклади міста відкриють свої двері для дітей столиці. Захід відбуватиметься під гаслом «А ти вже записався у гурток?». Маленькі кияни разом з батьками зможуть насолодитися фестивалем позашкілля, взяти учать у майстер-класах, записатися у гуртки, секцію, студію, спортивну або музичну школу.

Олександр Яцунь у своєму виступі сконцентрував увагу на питаннях, які потребують оперативного вирішення, а саме повернення 10% муніципальної надбавки за січень та лютий місяці та забезпечення освітян житлом. Понад 1800 педагогічних працівників включено в контрольні списки за місцем роботи, які перебувають на квартирному обліку та впродовж багатьох років чекають на поліпшення житлових умов. Значною мірою цю проблему могло б зняти будівництво житлового будинку для освітян. Проте, незважаючи на 2 прийнятих Київською міською державною адміністрацією розпорядження по будівництву, це питання впродовж 2 років залишається невирішеним. Комунальне підприємство «Спецжитлофонд» не виконало вимог розпорядження щодо розробки і затвердження проектно-кошторисної документації та будівництва житлового будинку. Олександр Михайлович запропонував створити робочу групу для перевірки причин невиконання розпорядження КМДА від 02.03.2011 року № 290. У свою чергу голова КМДА підтримав таку ініціативу та доручив посадовцям вивчити питання та надати пропозиції щодо прискорення виконання даного розпорядження.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»