В Україні п'ятикласникам пропонують не ставити оцінки

В Україні п'ятикласникам пропонують не ставити оцінкиДля максимального полегшення процесу адаптації школярів Міністерство освіти рекомендує школам протягом першого семестру 2013/14 навчального року не виставляти оцінок учням 5-х класів.

Нововведення пов'язане з тим, що навчання в 5-му класі відбувається за схемою, відмінною від початкової школи, що вимагає додаткової адаптації для дітей.

«Протягом трьох років українська школа перебуває в стадії глибоких рефорг. Весь цей час ми працюємо над впровадженням нових стандартів і програм. Зокрема, в цьому році - для 2-х і 5-х класів... Школа до цього готова. Нові програми, підручники, учителі пройшли перепідготовку. Ми максимально полегшили процес адаптації школярів - міністерство рекомендує школам, щоб протягом першого семестру їм не виставляли оцінок», - сказав заступник Міністра освіти Борис Жебровський.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.