Стандарт столичної освіти – основа ефективного розвитку дошкільної освіти столиці22 серпня 2013 року у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ в 1943 році», який знаходиться в селі Нові Петрівці, пройшла конференція керівників дошкільних навчальних закладів столиці на тему «Стандарт столичної освіти як основа ефективного розвитку дошкільної освіти міста Києва».

На заході були присутні заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації Оксана Добровольська, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, директор компанії «Гулівер Інтернешнл» Ольга Лисенко та ін.

З вітальним словом виступила Оксана Добровольська: «Сьогодні ми зібралися, щоб побачити один одного, поспілкуватися, обговорити хвилюючі питання та приємно провести час. Саме директори дошкільних навчальних закладів створюють основу київської освіти. Тому цей захід має стати початком гарних стосунків між керівниками дошкільних навчальних закладів, що сприятиме підвищенню професіоналізму та розвитку творчих ініціатив».

Перед освітянами виступив Олександр Яцунь, який зазначив: «Нас об’єднують діти і онуки, які через 15-20 років визначатимуть ступінь розвитку України. Які моральні та духовні чесноти вони матимуть, це залежить від вас. Адже ви, разом з батьками, відіграєте важливу роль у формуванні нашого прийдешнього покоління».

Кожний район-учасник провів майстер-клас та представив своє ноу-хау у напрямах роботи з дітьми за програмою «Впевнений старт», а саме: розвиток дітей через ігрову діяльність; забезпечення фізичного розвитку; робота над розвитком пізнавального інтересу дітей; залучення до художньо-естетичної та трудової діяльності, тощо.

-         На конференції ми побачили дуже багато нових технологій, які можна застосовувати у дитячих садках, а також чимало різного дидактичного матеріалу.
Тетяна Зименко, директор НВК «Довіра» Святошинського  району

-         Дуже чудово кожен район представив свої напрацювання. Цікаві майстер-класи допоможуть краще працювати зі своїми співробітниками.
Вікторія Лавровська, директор  ДНЗ №225 Солом’янського району

Це вперше за всі роки, що ми змогли разом зібратися і поспілкуватися. Проводилися цікаві майстер-класи.
Валентина Нестеренко, директор ДНЗ №45 Подільського району

-         Сьогодні тут зібралися талановиті, обдаровані люди, які люблять свою роботу. І ми ще раз довели, що дошкілля – завжди в передових рядах.
Тамара Мудренок, заступник начальника Управління освіти Печерської районної у м. Києві державної адміністрації

Усі бажаючі змогли взяти участь у різноманітних вікторинах та конкурсах, які були проведені в рамках теми кожного району. Також відбулася виставка страв дитячого харчування. Переможців було нагороджено цінними призами та подарунками.

Інститут післядипломної педагогічної освіти Київського університету ім. Бориса Грінченка представив новинки літератури київських педагогів щодо розвитку дітей дошкільного віку, а також провів тренінги «Садочок майбутнього», «Скринька почуттів» та «Креативне малювання».

Наприкінці заходу команди-учасниці підготували гала-концерт «Дитячі пісні про головне».

Більше фото на Facebook

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку