Навчальний рік в Україні почнеться з Шевченківського телеуроку

27 серпня 2013,Публікації » Новини

Навчальний рік в Україні почнеться з Шевченківського телеурокуУ перший день нового навчального року, 2 вересня, у всіх українських школах покажуть телевізійний урок, приурочений до 200-річного ювілею з дня народження Тараса Шевченка.

9 березня 2014 року Україна відзначить 200 років з дня народження Тараса Шевченка

У перший день нового навчального року, 2 вересня, пройде всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок, присвячений вивченню творчої спадщини видатного поета і прозаїка Тараса Шевченка.

Захід буде організовано у рамках відзначення у 2014 році 200-річного ювілею з дня народження Шевченка. Розпорядження про підготовку до проведення уроку, ініційованого Міністерством освіти, підписав президент Віктор Янукович.

Шевченківський урок відбудеться 2 вересня 2013 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка і транслюватиметься в ефірі Першого національного каналу.

Його буде проведено для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів країни.

Під час заняття будуть використовуватися архівні документи, відеосюжети, ілюстративні матеріали про життя і творчість Великого Кобзаря.

Нагадаємо, 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка Україна відзначить 9 березня 2014 року. Раніше Кабмін виділив Міністерству культури 90 млн гривень на підготовку і проведення святкових заходів.

Готується до ювілею і київська влада. У КМДА пообіцяли "надати пристойного вигляду" всім об'єктам столиці, пов'язаним з іменем Шевченка.

За матеріалами: ZN.UA