Засідання підсумкової Колегії МОН

27 серпня 2013,Публікації » Новини
Засідання підсумкової Колегії МОН27 серпня 2013 року у залі Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка відбулося засідання підсумкової Колегії Міністерства освіти і науки України «Стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та впровадження державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти».

Під час заходу Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник поінформував учасників Колегії про стан підготовки навчальних закладів до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

За словами Міністра освіти і науки, протягом останніх трьох років рівень охоплення дошкільною освітою збільшився з 53% до 93,5%. Водночас на сьогодні п’ятирічки мають можливість відвідувати ДНЗ майже стовідсотково – і це все враховуючи той факт, що, починаючи з 2010-го року кількість дітей у дитячих садках зросла майже на 227 тисяч.

Також під час засідання Колегії було поінформовано про стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів: завершено поточні ремонтні роботи; харчоблоків та спортзалів відремонтовано більше, ніж було заплановано – 4132 та 2918 відповідно. Також облаштовано 1674 теплих шкільних вбиралень.

Згідно з графіком навчальні заклади готуються і до опалювального сезону: зокрема, до шкіл завезено 65% потрібного палива, системи опалення відремонтовані на 99%, котельні – на 97%, відновлено 1238 (із 2180 запланованих) покрівель.

«Таким чином, можна зробити висновок, що підготовка загальноосвітніх навчальних закладів до роботи у новому навчальному році відбувається як ніколи відкрито, під пильною увагою преси, під неусипним оком контролюючих організацій», – підсумував Міністр освіти і науки.

Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов під час свого виступу на підсумковій Колегії Міносвіти запропонував вжити відповідних заходів для забезпечення при перегляді цьогорічного бюджету збільшення обсягів видатків на галузь, з тим, щоб своєчасно виплатити заробітну плату, стипендію, здійснити оплату за інші отримані навчальними закладами послуги і виконані роботи, а також передбачити необхідні видатки на наступний рік для забезпечення нормального перебігу навчально-виховного процесу, дотримання трудових та соціально-економічних прав працівників та студентської молоді.

Прес-служба КМОППОіНУ