Підсумкова конференція освітян столиці

Підсумкова конференція освітян столиці29 серпня 2013 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася загальноміська серпнева конференція педагогічних працівників столиці «Стандарт столичної освіти як основа ефективного розвитку освіти міста Києва», де були підбиті підсумки секційних засідань та визначено найголовніші тенденції розвитку освіти у новому навчальному році.
 На заході були присутні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, Директор Департаменту освіти і науки Оксана Добровольська, ректор Київського Університету імені Б. Грінченка проф. Віктор Огнев'юк, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь та ін.

Під час конференції Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зазначив: «Столичний стандарт освіти дає можливість при формуванні бюджету на 2014 рік провести певні консультації із керівництвом департаменту та профспілкової організації, щоб визначити пріоритети та курс, який є важливим для підтримки бюджетного фінансування».

За словами Олександра Попова найближчим часом разом з профспілкою розпочнуться консультації щодо нового проекту, який буде стосуватися соціального захисту освітян на рівні міста. Цей проект сприятиме безкоштовному медикаментозному забезпеченню освітян.

Директор Департаменту освіти і науки Оксана Добровольська поінформувала про основні тенденції розвитку освіти у новому 2013-2014 навчальному році. «Освітня політика міста Києва ґрунтується на трьох основних пріоритетах: забезпечення доступності освіти, її якості та досягнення фінансової ефективності. У цьому році для поліпшення навчання учнів та задоволення їх освітніх потреб було відкрито два навчальних заклади», – зазначила Оксана Добровольська.

Також під час заходу виступив голова Профспілки освітян столиці Олександр Яцунь: «19 серпня ми дружньо відстоювали нашу «соціальну подушку» – 20% муніципальну надбавку біля стін Київради, де зібрався цвіт столичної громади. Усі наші конструктивні діалоги з представниками влади є ефективними. Освітяни – це люди, які несуть світло до кожної дитини, кожної оселі. Вони навчають усіх учнів, незважаючи на те, ким працюють їхні батьки і які у них політичні погляди. Звичайно, попереду буде багато нових викликів, і при формуванні бюджету на 2014 рік будемо нагадувати парламентарям, щоб була "розморожена" єдина тарифна сітка і відновлено дію п.12 і 13 ст. 57».

Олександр Яцунь поінформував про подальшу співпрацю профспілки освітян столиці з владою міста. «Впродовж місяця планується підписати проект плану дій з міською владою, у якому буде йти мова про збереження 20% муніципальної надбавки на наступний 2014 рік, підтримку молодих педагогів, персональне житло для освітян», – сказав голова профспілки освітян.

Протягом серпня було проведено традиційні серпневі заходи для освітян міста: методичні конференції та семінари, майстер-класи і тренінги, «круглі столи» та творчі майстерні, де обговорювалися питання вітчизняної освіти у світовому освітньому просторі, створення єдиного лінгвістичного простору міста Києва, ІТ інфраструктура навчального закладу, способи організації комп’ютерних класів на різних пристроях тощо.

Педагоги столиці мали змогу поспілкуватися з представниками Міністерства освіти і науки України, науковими працівниками Національної академії педагогічних наук України, викладачами авторитетних навчальних закладів міста, а також вчителями ЗНЗ та вихователями ДНЗ.

Під час методичних конференцій педагоги столиці окреслили суть інноваційних процесів, які відбуваються в українській освіті, надали конкретні методичні рекомендації та взяли участь у фахових дискусіях з актуальних проблем дошкільного, шкільного та позашкільного навчання.

Прес-служба КМОППОіНУ