Щодо права працівників управлінь освіти – державних службовців на викладацьку діяльність в основний робочий час

10 вересня 2013,Новини, Робочий час
Щодо права працівників управлінь освіти – державних службовців   на викладацьку діяльність в основний робочий часСтаттею 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» встановлені обмеження для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.
Так, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 7 вищезазначеного Закону особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, забороняється займатися іншою оплачуваною діяльністю (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.
Таким чином, працівники, які мають статус державного службовця, мають право суміщати державну службу з викладацькою роботою.
Жодних обмежень щодо часу виконання державними службовцями  викладацької роботи (в основний чи позаробочий час) ст.7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» не містить.
Відповідно до статті 12 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» голови, їх заступники, керівники структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій не можуть суміщати свою службову діяльність з іншою, в тому числі на громадських засадах, крім викладацької, наукової та творчої діяльності у позаробочий час.
Таким чином, голови,  їх  заступники, керівники структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій можуть суміщати свою службову діяльність з викладацькою у позаробочий час, а всі інші працівники мають право суміщати державну службу з викладацькою роботою як в позаробочий, так і в основний робочий час.
Юридична служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку