ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Святковий концерт з нагоди ювілею Анатолія Авдієвського

13 вересня 2013,Публікації » Новини
Святковий концерт з нагоди ювілею Анатолія Авдієвського12 вересня 2013 р. у Національній філармонії України відбувся святковий концерт присвячений 80-літньому ювілею Героя України, академіка, директора-проректора Інституту мистецтв Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Анатолія Авдієвського та 70-літтю Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г. Г. Верьовки.
Анатолій Тимофійович Авдієвський — український хоровий диригент, композитор, педагог. Академік Академії педагогічних наук України (1995). Дійсний член (академік) Академії мистецтв України (1996).
Народився 16 серпня 1933 р. у с. Федвар (тепер — с. Підлісне) Кіровоградської області.
У 1958 року закінчив Одеську консерваторію (у Дмитра Загрецького, Костянтина Пігрова). 1958–1963 роках — засновник, художній керівник і головний диригент Поліського ансамблю пісні й танцю «Льонок» (Житомир). У 1963–1966 роках — художній керівник і головний диригент Черкаського українського народного хору. Від 1966 року — директор, художній керівник і головний диригент Заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки. У 1971–1976 роках — викладач Київської консерваторії. У 1977–1980 роках — викладач Київського інституту культури. Від 1980 року — викладач Київського педагогічного інституту (від 1986 року — професор). Від 1991 року — голова Всеукраїнської музичної спілки (від 1998 року — Національна всеукраїнська музична спілка). Автор хорів — «Привітально-хороводна», «Не громи в степах гудуть» (на слова Д. Луценка), «Над широким Дніпром» (на сл. В. Лагоди), обробок народних пісень. З 16 серпня 2003 — Герой України.