«Ай-болить»: проблеми студентської поліклініки

26 вересня 2013,Новини, Вища освіта
«Ай-болить»: проблеми студентської поліклініки26 вересня 2013 року у приміщенні Київської міської студентської поліклініки відбулося засідання круглого столу, присвячене аналізу реального стану надання медичних послуг студентам столиці та визначенню шляхів подолання кризових явищ у цій сфері.
На заході були присутні Голова Постійної Комісії з питань гуманітарної політики, депутат Київради Алла Шлапак, начальник відділу гуманітарної освіти департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Сергій Храпатий, заступник директора Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Алла Арешкович, координатор студентської ради м. Києва Артем Нікіфоров, голова Ради ректорів вищих навчальних закладів Київського вузівського центру Петро Куліков, головний лікар Київської міської студентської поліклініки Володимир Войнаровський, заступник голови первинної Профспілкової організації студентів НТУУ «КПІ» Юрій Веремійчук та ін.
На засіданні було розглянуто ряд питань, серед яких стан здоров’я студентської молоді м. Києва, найпоширеніші захворювання та їх профілактика, кількісні та якісні показники моніторингу стану здоров’я студентської молоді столиці, запровадження сучасних підходів до діагностики і лікування найпоширеніших захворювань тощо.
У своєму виступі головний лікар Київської міської студентської поліклініки Володимир Войнаровський зосередив увагу на наданні медичної допомоги молоді. Найчастіше студенти звертаються до лікарів з такими проблемами: хронічні захворювання, проходження медично-профілактичного огляду, надання диспансерної, медико-соціальної та консультативної допомоги. Як зазначив головний лікар, за рік поліклініка може забезпечити 950 тис. відвідувань.
Також він звернувся до вищих навчальних закладів з проханням надати можливість працівники медичної сфери зустрітися і поспілкуватися зі студентами-першокурсниками, щоб поінформувати їх про те, з якою метою проводиться медогляд і з якими документами вони повинні прийти до поліклініки. Медичні огляди – це, перш за все, огляди, які дають змогу розподілити студентів на дві основні групи – ті, які потребують медичної допомоги і ті, які її не потребують.
Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Алла Арешкович сказала, що звертатиметься до Кабінету Міністрів України щодо питання виділення цільової субвенції для модернізації обладнання та устаткування студентської поліклініки.
Наприкінці засідання Алла Шлапак зазначила, що буде підготовлено проект рішення про звернення до суб’єктів законодавчої ініціативи та створено міжвідомчу робочу групу для напрацювання необхідних змін, які потребують уваги як на законодавчому рівні, так і на рівні міста Києва.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018