27 вересня – Всеукраїнський День дошкілля

27 вересня – Всеукраїнський День дошкілляЩиро вітаємо зі святом! Бажаємо всім дошкільним працівникам міцного здоров’я, родинного благополуччя, любові, здійснення мрій та успіхів у вашій роботі!
Дошкільний вік – це період, коли починається процес соціалізації, встановлюється зв'язок дитини зі світом людей і природи, відбувається її залучення до культури та загальнолюдських цінностей.
Ганна Скомороха, директор дошкільного навчального закладу № 762 «Либідь» Солом’янського району м. Києва, вважає, що дошкільна освіта – це фундамент. Треба виховувати дитину, коли вона лежить поперек лавки, а не по вздовж, бо тоді вже буде пізно.
  Вихователі намагаються, щоб кожна дитина була здорова фізично і морально. Адже є випадки, коли один малюк упаде, а інші над ним сміються. "Ми вчимо дітей робити добрі справи, допомагати один одному, подавати руку у скрутну хвилину", - каже директор.
Заступник директора з адміністративно-господарчої частини, голова первинки ДНЗ № 762 «Либідь» Надія Бурдейна, вважає однією із проблем велике навантаження на вихователів дитсадочків. Раніше кожен вихователь працював на повну ставку, а зараз – тільки на 0,85, хоча навантаження на вихователя не зменшилося. Крім того, працівники дошкільних навчальних закладів протягом тривалого періоду не отримували оздоровчих, лише в цьому році дали. На даному етапі «не працює» тарифна сітка, але як тільки вона почне працювати, то відповідно збільшиться і заробітна плата працівників дитячих садочків.
Важливою проблемою є те, що після закінчення вищих навчальних закладів молоді спеціалісти не йдуть працювати до дитсадків. Це пов’язано насамперед із дуже низьким окладом, який становить всього 1474 грн.
  Проте, незважаючи на певні проблемні моменти, дошкільна освіта є первинною ланкою єдиної системи виховання та навчання, і працюють там люди, які всім серцем розуміють дітей і віддають їм частинку своєї душі.
Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку