Святкові урочистості з нагоди Дня працівників освіти

Святкові урочистості з нагоди Дня працівників освітиПерший тиждень жовтня, який цьогоріч видався по-осінньому холодним і хмарним, педагоги столиці зустріли з посмішкою на вустах і теплими словами вдячності за сумлінну працю. У середу, 2 жовтня, у Національному палаці мистецтв «Україна» відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти.
    На святі були присутні міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, міністр культури України Леонід Новохатько, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації Оксана Добровольська, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, голови районних в місті Києві державних адміністрацій, начальники управлінь освіти РДА, голови районних у м. Києві організацій Профспілки, педагоги, учні та їхні батьки.
  Організаторами святкового заходу були Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України та Департамент освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
  З вітальним словом виступив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник: «Переконаний, що найкращий загін освітян країни, найбільш досвідчених, які готують найобдарованіших дітей, найбільшу кількість переможців з усіх міжнародних і всеукраїнських конкурсів, олімпіад і змагань, зібрані саме у столиці України – місті Києві». Також він зазначив, що понад 70 тисяч працівників освітньої галузі несуть світло знань, мудрості і доброти до своїх вихованців – школярів і молоді.
  Зі святом працівників освітньої сфери також привітав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов: «За час професійної діяльності педагог навчає тисячі дітей, віддаючи кожному з них частину свого серця. Вчитель має стрижень, фундаментом якого є любов до дітей, до своєї країни. Києву є чим пишатися».
З нагоди свята кращим із кращих освітянам столиці вручено державні та регіональні нагороди.
Особливо приємним сюрпризом для педагогічних працівників міста Києва  стало отримання житлової площі. Таким чином, ключі від трикімнатної квартири вручили Ларисі Журибеді, вихователь дошкільного навчального закладу № 774 Дарницького району, Світлані Моренко, вчитель української мови та літератури навчально-виховного комплексу № 167 Дніпровського району, Лілії Бистровій, вихователь дошкільного навчального закладу № 257 Святошинського району, Любові Брагіній, вихователь дошкільного навчального закладу № 146 Солом’янського району, Олексію Купрієнку, старший майстер Київського вищого професійного училища водного транспорту Дарницького району.
  По завершенні урочистої частини на освітян чекав святковий концерт у виконанні Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.П. Вірського, української співачки Наталі Валевської, співака Володимира Квасниці, народного артиста України Миколи Гнатюка, співака Олександра Павліка, чоловічого вокального квартету «Гетьман», народного артиста України Іво Бобула та ін.
Наприкінці заходу освітяни поділилися своїми враженнями щодо свята.

– День працівників освіти – це пам’ятний день, велике свято. На освітянській ниві працюю більше сорока років і мені дуже приємно сьогодні знаходитися тут.
 Ніна Ліхоткіна, вихователь ДНЗ Солом’янського району

–Учитель – це  людина, яка формує майбутнє України, особистість нашої країни. Вчитель – це надія, порядність і добробут.
Вікторія Устінова, вчитель історії
Авіакосмічного ліцею Національного авіаційного університету

– Свято Дня Учителя асоціюється у мене з  надією на краще майбутнє, почуттями гідності і гордості за свою працю та учнів. Я з величезним задоволенням  і натхненням зустрічаю це свято. Адже попереду ще багато незавершеного.
 Жанна Вижевська,
  голова профспілкового комітету спеціалізованої школи № 187

– Професія вчителя – дуже важка. Це та професія без якої не може прожити людина. Я дуже добре пам’ятаю свою першу вчительку, для мене - це дуже близька і рідна людина.
Юрій Тарануха,
науковий співробітник КНУ імені Тараса Шевченка

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку