Зустріч з молодими педагогами столиці

Зустріч з молодими педагогами столиціЗ кожним роком на освітянському обрії Товариства молодих педагогів столиці з'являються нові імена молодих учителів, які вирішили присвятити своє життя дітям.
Другий рік поспіль у конференц-залі Київського міського будинку учителя проводиться зустріч молодих педагогів столиці з головою Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександром Яцунем. Так, 18 жовтня 2013 року, в храмі наук – учительському домі, зібралося більше 200 молодих педагогів – «сіячів мудрого, розумного, доброго».
Урочиста частина заходу розпочалася із запального джайву вихованців спортивно-хореографічного ансамблю «Дебют» Будинку вчителя Микити Нагнібеда та Марії Мар’янової.
З вітальним словом перед молодими педагогами виступив Олександр Яцунь, який зазначив: «Ви працюєте у бюджетній сфері, яку захищають люди, що жертовно віддають себе профспілковій роботі. Ви покликані навчати та виховувати юне покоління, яке через декілька років, після закінчення школи, прийде розбудовувати державу. Якщо молодий вчитель думає про учня, хвилюється за нього, то школа стане покликанням педагога на все життя».
Олександр Яцунь також назвав 10 компетенцій, якими повинен керуватися кожен вчитель:
–       бути патріотом України;
–       блискуче володіти українською мовою;
–       досконало володіти своєю дисципліною;
–       організовувати роботу в класі;
–       досконало розробляти навчальну програму;
  –      враховувати вікові та психологічні особливості учнів;
–       володіти персональним комп’ютером;
–       вміти працювати в команді;
–       постійно підвищувати свою кваліфікацію;
–       впроваджувати інновації в навчальному процесі.
Перед молодими педагогами також виступила Ірина Баленко, голова первинної профспілкової організації,учитель-методист з 35-річним стажем роботи ліцею № 303 Дарницького району. Вона зауважила, що вчитель має дотримуватися правила трьох «п» - професіоналізму, порядності та патріотизму. «Вчитель – це людина, яка може робити важкі речі легкими. Потрібно радіти тим учням, які задають багато запитань, які щиро дивляться нам в очі, необхідно підтримувати ту іскорку, яка палає в очах наших школярів», - сказала Ірина Баленко.
Під час зустрічі кожен молодий учитель отримав «Щоденник молодого педагога» та інформаційно-аналітичний довідник «Актуальні питання регулювання трудових відносин у закладах освіти».
Молоді педагоги мали змогу познайомитися між собою, поспілкуватися, обмінятися думками. У ході розмови вони говорили про причини вибору професії вчителя, з якими проблемами їм довелося зіштовхнутися під час проведення свої перших уроків та що для них уособлює професія вчителя.
-Я працюю вчителем іноземних мов. Оскільки гарно володію англійською мовою, вирішила передати свої знання дітям, навчити їх спілкуватися з представниками інших країн.
Марія Кириченко, вчителька іноземної мови школи №186 Голосіївського району
- Професія вихователя є не легкою. Адже працюєш з маленькими дітьми, кожен з яких потребує твоєї уваги. Спочатку було важко, але зараз вже звикла.
Олександра Чорненька,
вихователь дитсадка № 481 Дніпровського району
-Я народилася у сім’ї вчителів, тому ця професія мені припала до душі. Я намагаюся виховати у дітей почуття естетики. Розумію, що не всі учні можуть гарно малювати, але сподіваюся, що через декілька років, зможуть хоча б згадати, які є жанри мистецтва.
Олена Сєдова,
вчитель образотворчого мистецтва школи № 98

Зустріч молодих педагогів допомогла усвідомити вчителям, що цього дня вони стали членами великої освітянської столичної родини.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку