Профспілка б’є тривогу!

26 травня 2009,Публікації » Новини

Профспілка б’є тривогу!Зусиллями КМОППОіНУ, завдяки активній співпраці з депутатським корпусом Київради та Головним управлінням освіти і науки вдалося досягнути встановлення щомісячних стимулюючих надбавок за складність і напруженість у роботі в розмірі 50% посадового окладу – керівникам та 20% посадового окладу – іншим працівникам закладів освіти.
Питання вирішене, проте виникли труднощі з виплатою надбавок в деяких районах.
Формуванню єдиних механізмів нарахування муніципальних надбавок був присвячений круглий стіл за участі ГУОН, начальників фінансових відділів та голів районних управлінь освіти столиці. З метою встановлення в районах єдиних підходів виплати надбавок за складність і напруженість у роботі були розроблені відповідні рекомендації.

Кожного дня фахівці Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України проводять моніторинг стану оплати праці освітян у районах столиці. Останнім часом частіше надходять тривожні вісті про невчасну виплату заробітної плати та муніципальних надбавок.

Освітянам Дарницького, Оболонського, Подільського, Шевченківського, Солом’янського районів (станом на 25 травня 2009 року) не виплачено надбавку за складність та напруженість у роботі за січень і лютий. У Деснянському районі столиці ця виплата затримана ще за березень цього року. У Оболонському та Шевченківському районах не виплачено грошову винагороду у розмірі 50% ставки заробітної плати відповідно до статті 57 Закону України «Про освіту» за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків.
Особливе занепокоєння викликає дефіцит фонду оплати праці бюджету Шевченківського та Солом’янського районів по галузі «Освіта».

КМОППОіНУ в оперативному порядку звернулася до Київського міського голови Л.М. Черновецького з проханням взяти під особистий контроль питання оплати праці працівників освіти столиці.
Освітянська профспілка готова до конструктивного діалогу та активної співпраці з органами влади та місцевого самоврядування задля ефективного вирішення усіх проблемних питань до відпускного періоду.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»