Із грудня підвищуються пенсійні виплати

Із грудня підвищуються пенсійні виплатиВ Україні вже у грудні збільшаться всі види пенсійних виплат.

Відповідний перерахунок відбудеться у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму.

Відповідно до Державного бюджету на цей рік, із 1 грудня відбудеться чергове підвищення прожиткового мінімуму. У зв'язку з цим буде підвищено розмір усіх пенсійних виплат вже у грудні. Мінімальна пенсія становитиме 949 грн (з 1 січня 2013-го – 894 грн). Перерахунок відбудеться автоматично і не потребуватиме жодних заяв чи довідок. На ці потреби на грудень у бюджеті Пенсійного фонду передбачені додаткові кошти у сумі понад 600 млн грн.

У прес-службі Мінсоцполітики також нагадали, що із 1 грудня прожитковий мінімум у розрахунку на місяць на одну особу становитиме 1176 грн, для дітей віком до 6 років – 1032 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн, для працездатних осіб – 1218 грн, а для осіб, які втратили працездатність, – 949 грн.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку