О. Яцунь: Сьогодні потрібно зберегти, що маємо і працювати на перспективу

О. Яцунь: Сьогодні потрібно зберегти, що маємо і працювати на перспективу«Я усвідомлюю усю складність процесів, що відбуваються сьогодні у Києві. І це ще раз вимагає підтримки освітян столиці 20%-ю надбавкою, яка уже стала соціальною необхідністю і частинкою визнання учительської праці».

Такими словами розпочав свій виступ голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь на звітній конференції Асоціації керівників шкіл м. Києва, що відбулася 5 грудня 2013 року у Будинку вчителя. Він підкреслив важливість виплати муніципальної надбавки й соціального діалогу з очільником КМДА Олександром Поповим у цьому напрямі.

«Київ – місто дороге серцю, й кишені учителям. Тому у конструктивному полі, колегіально, разом із директорським корпусом,  ми зможемо вирішити актуальні освітянські питання, – наголосив голова КМОППОіНУ.

Виступу профспілкового партнера Асоціації передувала розмова Оксани Добровольської – начальника Департаменту освіти і науки, молоді та спорту (КМДА) з керівниками освітніх загальноосвітніх установ столиці щодо виплат муніципальних надбавок. Вона запевнила що наразі важливим є забезпечити роботу садочків та шкіл, а кошти для виплати у листопаді-грудні цього року муніципальної надбавки будуть віднайдені.

Насамкінець розмови голова Асоціації керівників шкіл м. Києва  Юрій Шукевич подякував соціальним та  до громадським партнерам за участь у заході.

Для довідки
11 лютого 2010 року Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України підписала угоду про співпрацю з Асоціацією керівників шкіл м. Києва.
Відповідно до документу сторони можуть спільно ініціювати періодичне проведення круглих столів з владою Києва для обговорення актуальних питань функціонування та розвитку системи загальної середньої освіти міста, координувати між собою публічні заходи, пов’язані з соціальним захистом працівників шкіл, підтримувати партнерські зв’язки з регіональними та зарубіжними громадськими організаціями, спільно використовувати інформаційні ресурси обох сторін, розповсюджувати серед освітянської спільноти інформацію щодо проведення спільних заходів тощо.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку